40 år gammel traktor skal nu være et præcisions-bæst
Morgenposten: Læsernes egen traktor får spektakulær opgradering, der bringer den helt med på noderne, når vi snakker graduering og spotsprøjtning og den slags.

God mandag morgen,

Som traktorejer kan man kun komme i godt humør, når der pludselig dukker en masse spændende grej ned i turbanen…

Forvirret?

Jeg taler om vores eget traktormagasins TraktorTech’s læsertraktor – en lettere bedaget International 844, som oprindelige blev sponsoreret til os af CNH Indutrial Danmarks Case IH-team og maskinforretningen Sørensen & Lynggaard. Formelt er LandbrugMedierne ejer af den, men reelt set er det læserne, der styrer slagets gang. For nylig blev den inviteret i Tivoli – og nu har en glad læser kastet en masse præcisionsudstyr efter den for at bevise, at en 40 år gammel traktor også kan bruges til avanceret præcisions-landbrug.

Det fortæller jeg mere om lige om lidt.

Morgenens første nyhedsklip i denne gennemgang af nyeste historier og trends fra maskinbranchen kommer fra en tysk vogn-producent, der forleden tog turen til Danmark for at hædre sine forhandlere for god indsats. Vi mødte direktør Robin Krampe hos Midtfjord Agro. At vi blev inviteret forbi Midtfjord har unægtelig noget at gøre med, at maskinforretningen har solgt hele 13 Krampe-vogne på halvandet år. 

Krampe ham selv: "Ingen andre markeder har haft samme vækst som Danmark"

Millionminus med Robotti

Forleden kom Robotti-producenten AgroIntelli ud med nyt regnskab. 2019-bøgerne bød på et minus på knap ni mio. kr. Men optimismen er alligevel intakt hos medejer og adm. direktør Ole Green og co. Ifølge Ole Green er virksomhedens udvikling on track – og ejerne har da også skudt nye udviklingskroner ind i firmaet.

Se mere her:

Stor robotsatsning sender AgroIntelli i rødt

Tildelingsfiler og spotsprøjtning på den gamle traktor

Og så er vi nået til der, hvor hele jeg indledte i overskriften. Det er naturligvis vores læsertraktor, International 844. 

Traktoren, der nærmer sig sin endelige udlodning på Agromek i januar 2021, træder nu ind i en ny tidsalder. Specialisten i gps- og præcisionsudstyr, Ag Precision Aps, der står for importen af Ag Leaders produkter i Danmark, donerer nemlig et års gratis forbrug af gps- og præcisionsudstyr til traktoren - inkl. RTK-abonnement med fjernsupport. 

»Vi vil gerne få traktoren ud og køre med en skærm med isobus og sektionskontrol, så den kan alt med tildelingsfiler og spotsprøjtning. Det er et sjovt brugerdrevet projekt og spændende at vise, at man sagtens kan bruge en ældre traktor til præcisionslandbrug«, lyder det fra indehaver Anders Stefansen fra Tjele i det nye TraktorTech, som kommer rundt til abonnenterne i løbet af denne uge – og kan findes i kiosker og benzinstationer rundt omkring i landet i de kommende dage.

I TraktorTech kan du også komme med ind i maskinhuset hos et af Danmarks største driftsfællesskaber, Guldborgsund Agro. Her skal mandskabet håndtere 2.200 hektar hvert år med deres maskiner. Fokus på en effektiv maskinstrategi har været med til at banke maskinomkostningerne i bunden.

Vi er også ude og testkøre den nye Case IH Magnum – og så har mandskabet fra vores partner Profi testet en Massey Ferguson 7718 Dyna-VT over 2.600 timer.

Vores Classic-redaktion er rykket en tur i roerne sammen med TIM’s roeoptagere.

Skal du have fat i TraktorTech?

Køb abonnement på magasinet på LandbrugsMediernes hjemmeside.

Nyt grej fra Claas

Inden vi skuer frem i den nye uge, så skal vi lige have lukket den gamle ordentlig af.

Claas holdt nemlig et stort pressemøde forleden i den virtuelle verden. Her blev vi bl.a. præsenteret for en ny mulighed for fabriksmonteret dæktryksanlæg på stortraktoren Axion 900, der fungerer sammen med køreassistenten Cemos, en ny teleskoplæsser, forbedringer på snittervognene samt nye digitale pakker fra Claas og flere andre opdateringer.

Se her:

Claas i stor nyhedsdag: Nyt på stortraktor, majsskærebord og ny teleskoplæsser

Pressemødet gav også flere iøjnefalende udmeldinger fra Claas. Bl.a. hørte vi, at der i denne sæson er kommet et trecifret ny-generation Lexion ud og køre på verdensplan – og så italesatte Claas selv en form for tvivl om, hvorvidt der bliver deltagelse på Agritechnica fra det store tyske mærke om mere end et år fremme i 2021:

Status for den nye Lexion: Der kører hundredvis rundt i verden

Opsigtsvækkende fra Claas: Ingen endelig beslutning om Agritechnica

Sker i denne uge:

Nu hvor vi snakker om Claas, så er det i denne uge, at der er demo på kæmpe-snitteren Jaguar 990 TT for første gang i Danmark. Ifølge AP. Jørgensens facebook kører den i omkring Branderup 1. oktober og Agerbæk dagen efter.

Læs mere om Jaguar-turen her: Bælter og masser af heste: Claas' største snitter på tour i Danmark  

Det er ikke kun TraktorTech, som vi er på færde med i denne uge. I weekenden byder vi også på et nyt maskintillæg til avisen, hvor vi zoomer ind på høstmaskiner til 2021.

Ude på markerne er det en anden type høstmaskiner, som man kan forvente i operation, særligt i det sydøstlige del af landet i de kommende dage. Torsdag er Nordic Sugars anlæg i Nakskov og Nykøbing nemlig klar til at tage de første roer ind, når roekampagnen starter igen.  

I næste uge er der nyt fra Fendt med en ny traktorserie – og ugen efter har Kubota inviteret os – begge online – til en lancering af nye traktormodeller til det europæiske marked.

Ha’ en god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.