5 pletskud: Skulle det være en skudsikker John Deere?
Tysk firma leverer til daglig til den danske hær. Nu er de parat med en skudsikker traktor.

Agritechnica - LandbrugsAvisen Maskiner:

Har du 100.000 euro ekstra, når du køber en John Deere, og vil være sikker på, at den er skudsikker og klarer at køre over en gammel bombe, så er løsningen klar.

Tyske Rheinmetall Defence og ReboRack har nemlig udviklet den skudsikre traktor, så den opfylder såkaldte Nato-norm til panseret.

"Vi forventer at sælge ti styk i Tyskland i år, og vil også gerne eksportere den”, forklarer teamleder Thorsten Schöbel, da LandbrugsAvisen Maskiner går forbi deres stand på Agritechnica.

Artikel fortsætter under billedet:

 

Her er en John Deere 6215R bygget om, så der er panserglas på alle ruder, mens traktoren er indhyllet i panserstål til at beskytte føreren. Om Danmark er helt oplagt marked ved Thorsten Schöbel ikke.

”Vi handler med den danske hær i forvejen. Men her i Tyskland er der områder, hvor der er folk, som har enterprise på at pleje arealer, hvor den sovjetiske hær tidligere har været og efterladt sig bomber rundt omkring på terrænet”, fortæller han.  

Artiklen fortsætter under billedet:


Indvendigt er der ikke forskel på en normal John Deere og panser-udgaven.

 

Løsningen kommer som sagt til at koste omkring 100.000 euro, hvis det er en John Deere 6R som udstillet her i Hannover, der skal beklædes.

”Den pris kan variere alt efter, hvilken traktor der skal gøres skudsikker”, siger han.


Den er udstyret med panserglas, så skud ikke trænger ind i kabinen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.