51 år gammel traktorafgift foran skæbnedag
Regeringen vil afskaffe vægtafgiften på traktorer.

61,85 kr. to gange om året.

Sådan lyder taksten for vægtafgiften på traktorer stadig her torsdag morgen. Men den kan være dømt endelig død og begravet per 1. februar 2019 senere i dag, når regeringens lovforslag om fjernelse af afgiften som en del af en såkaldt saneringspakke fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) har været igennem dagens tredjebehandling i Folketinget.

Skatteminister Karsten Lauritzen har tidligere udtalt sig til landbrugsavisen.dk i forbindelse med lanceringen af forslaget.

"Det handler om at lette landmændene for en byrde, og her er der konkret tale om to regninger færre. Saneringspakken handler om at fjerne en lang række afgifter, der er til besvær i forskellige erhverv", sagde han bl.a.

Ministeren siger, at han udover sin sanering og lempelser af en række afgifter også ser en anden fidus ved at ophæve afgiften.

”Skulle der en dag komme en ny regering, ville man måske få den idé at hæve afgiften, og det mener jeg ikke er en god idé", siger han  

Vægtafgiften på traktorer blev indført i 1967 og er ikke blevet reguleret siden.

Samlet koster ophævelsen af afgifterne statskassen 5 mio. kr., som hidtil har været kradset ind fra mere end 80.000 indregistrerede traktorer og påhængsvogne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.