64 ansatte tjener næsten to mio. kr. hver hjem til selskabet

Bogballe overgår igen igen sine solide regnskabsresultater.

Den danske gødningssprederproducent Bogballe brager nok ikke igennem muren med sine 64 ansatte, som en af verdens største maskinproducenter.

Men den danske producent har fundet en lukrativ niche, hvor markedet gerne vil præmiere producenten for at levere et produkt, der kan gøre store forskelle i landmandens udbytte, når året er omme.

Igennem mange år har maskinproducenten leveret solide marginer til først familiedynastiet Laursen og siden de nuværende ejere fra kapitalfonden Erhvervsinvest.

Det seneste regnskabsår er ingen undtagelse, viser det regnskab, som blev offentliggjort kort før jul.

Bogballe med 64 fuldtidsbeskæftigede i 2021/22 kan nemlig fremvise et overskud før skat på hele 112 mio. kr. og en samlet bundlinje efter skat på næsten 88 mio. kr.

Årsrapporten fortæller ikke lange historier om markedsudvikling. Bogballe konstaterer, at der fortsat er stor konkurrence på markederne, ikke mindst prismæssigt, lyder det fra Bogballe, som forventer afsætning på et tilsvarende niveau i det kommende regnskabsår.

- Der er fortsat udfordringer med at få råvarer til rette tid og til konkurrencedygtige priser samt relativ højt inflationsniveau i stort set hele verden. Indtjeningen i det kommende regnskabsår, forventes realiseret på et tilsvarende niveau som i 2021/22, ifølge årsrapporten.

Afkastningsgraden nåede i det forgangne år lige over 100 procent, mens soliditeten nu ligger på solide 60 procent.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.