Advarer mod nye gps-tyverier: ”Jeg ville ikke sove roligt om natten”
Morgenposten: Både chefkonsulent og politiet advarer mod at tro, at det kun er store maskinstationer, der kan blive ramt af gps-tyverier.

God mandag morgen,

Desværre er det store emne indenfor maskiner nogle bander, der ikke kan kende forskel på dit og mit.

Weekenden bød på nyt tyveri – og advarsel mod, at det hurtigt kan brede sig til menigmand i dansk landbrug.

Men først skal vi lige omkring et par mere opmuntrende nyheder i denne nyhedsgennemgang mandag morgen på maskinfronten i dansk landbrug.

Vi får nemlig Claas’s nye storsnitter Jaguar 990 på bælter på besøg i de danske majsmarker i de kommende uger, meddelte importøren Danish Agro Machinery forleden.

Maskinen med 925 hk kan fra 1. oktober opleves ved forskellige demoarrangementer rundt omkring i landet.

Bælter og masser af heste: Claas' største snitter på tour i Danmark

Godt år for Helms

Vi har også et par gode tendenser fra den danske maskinbranche.

Schäffer-, McHale- og McCormick(samt lidt andre mærker)-importøren Helms sendte forleden et imponerende regnskab til CVR.

Resultat før skat endte i 2019 på 11,8 (mod 8,2 mio. kr. året før) mio.kr. Ifølge medejer Allan Helms, så har Helms nok ikke en bedre avance end så mange andre i branchen. Alligevel er bundlinjen til den gode side i branchen.

”Vores bruttoavance er ikke så meget anderledes end andres vil jeg tro, men til slut, så er vi nok lidt mere effektive. Det er nok mere et tegn på, at vi får kigget nogle omkostninger igennem”, lyder det bl.a. i interviewet, som du finder her:

Efter bedste resultat i mange år: Brødre geninvesterer det meste hos Helms

Det store GPS-tyveri

Og så til dagens overskrift, som henviser til bølgen af gps-tyverier.

Både politiet og DM&E, hvis medlemsskare har været særlig udsat, er i weekendens udgave af LandbrugsAvisen ude med budskabet, at bølgen af tyverier sagtens kan brede sig i landbruget og hos maskinstationerne.

”Hvis jeg var en mindre maskinstation eller et større landbrug, ville jeg ikke sove roligt om natten, for tyverierne rammer ikke kun de store steder«, lyder det i artiklen fra Kasper Kjær Jensen, chefkonsulent hos DM&E.

DM&E kender til indbrud, hvor udbyttet har været fire gps-enheder, mens forsikringsselskabernes brancheorganisation Forsikring og Pension har oplevet, at udbyttet har været blot en enkelt gps-enhed.

Artiklerne, som blev afleveret til avisens deadline torsdag, blev desværre højaktuelle i weekenden, da Fastrup Maskinstation ved Tjele ifølge Maskinbladet fik stjålet gps-anlæg fra en række New Holland-traktorer natten til lørdag.  

Weekendenavisen beskæftiger sig også med tyveri-bølgen under overskriften ’Det store gps-tyveri’ og opsummerer tyvenes færden:

Niels Bie Maskinstation, Bounum, Bejstrup, Klovtoft, Gads, Skamstrup, Offersgaard Maskinstation, Kjærs Maskinstation samt et par landmænd.

Sønke Iwersen, vicepolitiinspektør ved UKA Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi kalder det i LandbrugsAvisen for en ny bølge, vi står i lige nu.  

»Vi formoder, at der er tale om kriminelle østbander, som har specialiseret sig i GPS-tyveri på bestilling og især går efter tre mærker. De ved, hvad de har med at gøre, arbejder i små hold og rekognoscerer forud for indbruddene«, siger han.

Læs flere betragtningerne om tyveri-bølgen fra politiet i denne historie:

I LandbrugsAvisens epaper har vi et opslag om emnet i ugens avis - og giver bl.a. syv gode råd til, hvordan du navigerer forbi problemet:

LandbrugsAvisens Epaper(for abonnenter med login)

Maskinvirksomheder med vækst

Selvsamme papirudgave af Landbrugsavisen er i øvrigt ekstra læseværdig denne weekend, da særtillægget ’Landbrugets 200 største virksomheder’ er med for tiende gang.

Her kan man bl.a. læse, at TBS Maskinpower med sin udvikling i 2019 var en af branchens største værkst-lokomotiver og se Samson Agro omtalt som en af landbrugets 10 verdensstjerner for sin evne til at omsætte skrappe danske miljøkrav til en teknologi, der er i høj kurs på verdensmarkedet.

Det sker:

Sidst på ugen sender Dansk Maskinhandlerforening deres næste udgave af bladet Maskinhandleren rundt til de mange tusind beskæftigede i branchen.

Torsdag har Claas varslet et pressemøde med flere nye produkter.

Lidt længere ude i fremtiden barsler Fendt med et virtuelt pressemøde, hvor der også kan forventes nye traktormodeller på storskærmen.

Indtil da må I have en rigtig god uge – DMI lover ganske varmt vejr her i starten ugen, når ellers tågen er lettet mandag morgen.  

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.