Afgået A.P. Jørgensen-direktør: »Min kone mener, at jeg skal tage et fjumreår«

"Man møder klokken otte, og går hjem når man bliver 67«.

Det gamle mundheld passer umådelig godt på Hans Bjerregaard, mangeårig værkfører og senest direktør for maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe. Når disse ord læses er Hans Bjerregaard gået på pension efter et arbejdsliv, hvor begrebet ordentlighed har været kendetegnende.

Sådan indledes dagens artikel i Dansk Maskinhandlerforenings blad Maskinhandleren, hvor hans mangeårige karriere i branchen fremhæves i et større portrætinterview.

Hans Bjerregaard har de seneste tre år været forretningsfører og direktør for A.P. Jørgensen, men mange vil nok huske ham mest for de 42 år som en nøjeregnende værkfører. Undervejs har han udlært 84 lærlinge.

»Da jeg havde 50 års jubilæum for tre år siden, var de allesammen inviteret, og de 76 af dem dukkede op. Det var jeg meget glad for. Men mange af dem var i øvrigt havnet i helt andre erhverv. Heldigvis har vi også haft mange, der er blevet her i rigtig mange år«, siger Hans Bjerregaard, der om både sin egen og sine lærlinges læretid kan berette, at det var hårdt, men at man blev behandlet ordentligt og fik nogle gode egenskaber ind under huden.

Og hvad så nu

Igennem de seneste mange årtier i den traditionsrige virksomhed, der blev grundlagt i 1896, har Hans Bjerregaards hverdag været indrettet efter de skiftende sæsoner i landbruget. Såning, gyllekørsel, høst og dermed de særlige opgaver, det har givet på værkstedet - oftest med meget lange arbejdsdage. Så hvad vil han nu stille op med al den fritid?

»Min interesse har jo været alt det her. Men jeg tror nok, at min kone har en liste over noget, der skal laves derhjemme. Og så mener hun i øvrigt, at jeg ligesom de unge skal tage mig et »fjumreår«, så jeg finder ud af, hvad jeg vil«, siger han.

Læs hele portrættet i Maskinhandlerne, som i dag bliver lagt ud hos maskinhandlerne rundt omkring i landet og på Dansk Maskinhandlerforenings hjemmeside, hvor du kan læse magasinet i denne epaper.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.