Afviser at Krone og Lemken har inviteret til stort bryllup

Det kunne ligne starten på det perfekte ægteskab i maskinverdenen, men det afvises på det bestemteste, selvom begge firmaer har mange folk på samme projekt.

Den ene er maskinekspert til at få omdannet græs- og majsmarker til foder.

Den anden er et af de store mærker på solidt udstyr indenfor markarbejdet forbud med at harve, pløje og så markerne.

Og nu har de så hver sat 10 til 15 personer på et af branchens største projekter for at udvikle en førerløs enhed, der skal trække begge mærkers maskiner.

Alligevel afvises det, mens de viser maskinerne for verdenspressen for første gang på en mark midt i Tyskland, at der er en ny storspiller på vej indenfor landbrugsmaskiner.

Alligevel afvises det, mens de viser maskinerne for verdenspressen for første gang på en mark midt i Tyskland, at der er en ny storspiller på vej indenfor landbrugsmaskiner.

- Nej, vi har gode samarbejdspartnere, som har arbejdet sammen før. Vi er også meget forskellige i størrelse. Krone er med hele sin virksomhed meget større end os, siger en af de ledende figurer i projektet hos Lemken, Lars Heier med ansvar for business Development til LandbrugsAvisen.


Lars Heier, ansvarlig for forretningsudvikling med fokus på produkter hos Lemken. Foto: John Christensen

Han kalder det et svar på den store mangel på arbejdskraft aktuelt i landbruget og i fremtiden – og et svar på den accelererende udvikling, der sker i landbrugets maskiner.

Parterne kalder det heller ikke et angreb på traktorproducenterne, som ellers lever af at lavere trækkraften til producenternes maskiner – og ofte forhandles som hovedbrandet hos de samme forhandlere, som også forsøger at sælge Lemkens og Krones produkter.  

- Det er ikke målet at erstatte en standardtraktor. Vi skal have et velkomponeret interface mellem kraftenheden og redskabet, lyder det fra Krones udviklingsdirektør Jan Horstmann, som lader forstå, at den nye førerløse enhed meget mere skal ses som en integreret enhed med de forskellige redskaber.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.