Agco bliver mere og mere selvforsynende med motorer
Agco følger sin slagplan, der betyder, at flere og flere af maskinerne får Agcos egne motorer fra fabrikken i Finland.

Over 70 pct. af Agcos maskiner world wide kører nu med motorer fra Agcos motorfabrikker. Dermed følger den amerikanske koncern den slagplan, Martin Richenhagen, øverste chef hos Agco meldte ud tilbage i 2012.

»Vi ser naturligvis hele tiden på, hvor vi kan opnå fordele med vores egne dele kontra dele produceret af eksterne leverandører. For eksempel er motoren på vores Challenger MT700-serie traktorer skiftet ud fra Cat til vores egen Agco Power-motor. Sådan vil det fortsætte, og på sigt vil flere og flere af modellerne derfor få vores egne motorer,« lød udmeldingen fra Richenhagen.

Massey Ferguson og Valtra benytter i høj grad Agco Power-motorer, mens Fendt stadig holder godt fast i Deutz som motorleverandør i flere serier - for eksempel Fendt 700, 800 og 900, mens 200- og 300-serien samt de to nye bæltemodeller, MT900 og MT1100, har Agco Power-motorer.

75 år med motorer

Netop i år kan Agcos motorfabrik i Finland, den tidligere Sisu-fabrik, fejre 75 års jubilæum med motorproduktion - dog kun med Agco som ejer siden 2004. I dag fremstiller Agco tre-, fire-, seks- og syvcylindrede motorer på fabrikken, og Agco har i alt fire forskellige motorfabrikker verden over.

Agco var den første motorproducent, som kommercielt lancerede SCR-teknologien med tilsætning af AdBlue på landbrugsmaskiner tilbage i 2008.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.