Agco efter opsigelse: Det her kom også pludseligt for os

Agco’s planer var, at Hjallerup Maskinforretning skulle fortsætte som en stærk MF-forhandler. På den korte bane dækker Hjallerups servicepartnere området af.

Det var absolut ikke en del af planen for Agco, at man nu har opsagt aftalen om forhandling af Massey Ferguson med en af traktorimportørens største forhandlere Hjallerup Maskinforretning med øjeblikkelige virkning.

Det siger Christian Devantier, direktør hos Agco med ansvar for forhandlernetværk i Norden og Baltikum til LandbrugsAvisen.

”Jeg kom ikke komme ind på baggrund og årsagen for opsigelsen. Jeg kan medgive, at timingen er uheldig i forhold til sæson, men det er sådan, det er”, siger han og oplyser, at Agco Danmark har opsagt deres forhandleraftale med øjeblikkelig virkning, men ikke begæret sin nu tidligere samarbejdspartner konkurs.

Vi har lukket

I weekenden begyndte omverdenen i første omgang at opdage, at der skete noget usædvanligt omkring Hjallerup Maskinforrenting. 

På opslag på Facebook blev der nemlig annonceret, at man på grund af "uforudsete hændelser" holdte lukket mandag. Tirsdag er forretningen stadig lukket, men ifølge selskabsregisterne er maskinforretningen fortsat i normal drift. 

Hos Agco henviser man på den korte bane til de fire lokale underforhandlere i forhold til yde service her og nu. Christian Devantier forventer, at forsyningerne kommer op og køre optimalt i løbet af en dag eller to.

Derudover skal der meget hurtigt findes en langsigtet løsning for Massey Ferguson med at dække området, der går helt til Skagen i nord og til Randers-egnen i syd.

Hvad leder I efter på længere sigt?

”Vi vil gerne have en stærk distributionspartner, der kan have en stærk markedsandel på MF-forhandling. Vi har ikke en short liste, vi kan rykke på. Det her kommer også pludseligt for os. Generelt er markedet ved at være meget konsolideret. Det ser vi over alt i Europa. Men den her udvikling var ikke vores plan”.

Hvor hurtigt kan I have en ny samlet løsning klar?

”Når jeg ikke har en oversigt over, hvilke muligheder, der ligger der, så har jeg meget svært ved at sige noget præcist. Men det kan jo kun gå for langsomt i forhold til, at vi skal bevare det høje serviceniveau for MF-kunderne i området”.

Hjallerup har haft en ganske høj andel på MF i området. Har det ikke været tilfredsstillende?

”Der har siddet nogle utrolig dygtige og engagerede medarbejdere i Hjallerup Maskinforretning, som har gjort et rigtig godt stykke arbejde”.  

I har vel arbejdet med dem om intensivt om fremtiden det seneste døgn?

”Der har været en intensiv dialog mellem Agcos og Hjallerups juridiske repræsentanter. Vi arbejder meget intensivt på at få dækket området af og på, at de gode, dygtige medarbejdere kan arbejde videre med MF i fremtiden. Det er det primære fokusområde", siger han.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.