Agco: Fint hvis ny tysk maskinhandler går efter mere i Danmark
Agco glæder sig over, at der er kommet en stor, solid tysk spiller blandt de danske maskinforhandlere, og kan godt tænke sig, at de vokser sig større på det danske marked.

Hos Agco er der stor tilfredshed med forhandler-situationen efter, at bl.a. Tysklands tredjestørste forhandler af landbrugsmaskiner har købt sig ind i en del af TBS Maskinpowers forretning.

Ifølge Christian Devantier, direktør for Distribution Management for Agco i Norden og Baltikum er det meget positivt, at en stor solid spiller går ind og er med i konsolideringen i branchen, og kan godt forestille sig, at de kommer til at brede sig yderligere i Danmark udover TBS Maskinpowers Fendt-afdeling i Starup ved Grindsted.

»Det kan jeg godt forestille mig. Men har ingen konkrete planer, vi kan hænge det op på. Vi kan godt tænke os større forhandlere. Det giver bedre service og kompetencer hos forhandleren, og vi tror på, at kunderne også synes, at det er bedre at have en mere kvalificeret servicepartner end én, der ligger tættere på«, siger han og betegner Raiffeisen Waren som en meget solid samarbejdspartner for Agco på det tyske marked.

»De er aktive Fendt-forhandlere lige på den anden side af grænsen i Slesvig Holstein, og så er det naturligt, at de gerne vil op på det danske marked. Internt i Raiffeisen bliver Danmark et selvstændigt område. Det har været afgørende for os, at Danmark og Tyskland er to forskellige størrelser og forskellige markeder med forskel i mærkernes position, og den holdning har tyskerne også«, siger han og er i det hele taget glad for, at der både med Raiffeisen og fusionen mellem Jelling og Rimmerhus maskinforrentninger er kommet store spillere på markedet efter konkursen hos TBS Maskinpower.

»Det er vi meget glade for. Vi har været aktiv medvirkende til at få det til at falde på plads. Det er glædeligt, at vi får nogle stærke spillere ind«, siger han.

Ser vi nu et forhandler-kort, som er faldet på plads hos Agco i Danmark?

»Jeg er overbevist om, at det her ikke er det sidste konsolidering, vi ser blandt Agco-forhandlerne. Det er en vej, som er naturlig med Agcos strategi, og også erkendelsen hos maskinhandlernes egen forening«, siger han.

Hvorfor sker det netop nu, at to større Agco-forhandlere(TBS Maskinpower og Jysk Maskincenter) indenfor kort tid begærer sig selv konkurs?

»Perioden er naturlig, fordi der venter nogle hårde kvartaler likviditetsmæssigt. Derfor har de måttet re-sette. Og mens de to virksomheder har haft pæn volumen, så har de resultatmæssigt haft store problemer.«

Begge virksomheder er gået forrest i den konsolidering, som der ønskes i branchen. Hvorfor er det så ikke lykkedes dem?

»Det har jeg ingen kommentar til.«

Jysk Maskincenter blev erklæret konkurs forleden. Tror du, at vi også her ser en løsning der med udenlandsk spiller eller kommer andre Agco-forhandlere til at tage over der?

»Det har vi ikke fuldt overblik over endnu. Der arbejdes med mange løsninger.«

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.