Agco holder fast i MF-forhandlere i Sverige
MF-forhandlerne i Sverige beholder kontrakten, efter Lantmännen overtog importen.

Sidste år overtog grovvarekoncernen Lantmännen importen af Agcos maskiner i Sverige. Nu oplyser Agco ifølge flere svenske landbrugsmedier, at de har forlænget forhandleraftalen med stort set alle deres private forhandlere. Kun i ét område skifter koncernen forhandler.

Ifølge ATL.nu kører de forlængede kontrakter på ubestemt tid. De vedrører forhandlingen af Massey Ferguson, Elho, Sampo, McHale, Tume og andre mærker.

»Det er en god aftale for begge parter,« siger Nils-Johan Strömgren, maskinhandler i Sörmland og formand for MF-forhandlernes forening.

Der er 24 forhandlere landet over.

Sidste år på Agritechnica fremlagde amerikanske Agco en ny, overordnet strategi for fremtidens forhandling af koncernens nye mærker - den såkaldte Route 66 strategi.

Den går blandt andet ud på, at dele forhandlingen, så Fendt og MF ikke kan sælges under samme tag hos samme forhandler. Til gengæld skal Fendt og Valtra samles hos samme forhandler.

Den ændring betyder, at der skal ske ændringer på forhandlersiden i Danmark.

Bo Gade, salgschef hos Agco Danmark, har tidligere fortalt LandbrugsAvisen, at de forventer, at en ny forhandlerstruktur er på plads i starten af 2017.

I Danmark har Agco Danmark endvidere overtaget importen af Valtra.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.