Agco: Vores opsigelse af Hjallerup har intet at gøre med forhandler-struktur

Afviser forlydender i nordjysk presse om, at det var strandede forhandler med Hjallerup om den fremtidige struktur i Agcos forhandlernet.

Agco går nu ud og præciserer årsagen til, at man var nødsaget til at opsige Hjallerup Maskinforretning som Massey Ferguson-forhandler med øjeblikkelig virkning.

I nordjysk presse er det indikeret, at beslutningen er truffet på grund af ”centrale beslutninger” om konsolidering af Agcos forhandlernet.

Nordjyske skriver forleden således:

”Forud for konkursbegæringen var ifølge Nordjyskes oplysninger gået længere tids forhandlinger mellem Hjallerup Maskinforretning og Agco om det fremtidige samarbejde. Den amerikanske maskingigant har frasolgt flere af sine mærker i landbrugsmaskiner og præsenteret et ønske om at centralisere sit forhandlernet i Europa til få og større enheder. Alligevel var det i lang tid opfattelsen hos Hjallerup Maskinforretning, at forhandlingerne med Agco gik godt, og at maskinforretningen også for fremtiden skulle være forhandler af Massey Ferguson i Jylland fra Randers og nordpå. Den opfattelse blev maskinforretningens forhandlere brat revet ud af fredag, da Agco afleverede sin opsigelse af forhandleraftalen”, lyder det fra avisen.

Ifølge Christian Devantier, direktør hos Agco med ansvar for forhandlernetværk i Norden og Baltikum, har den skitserede årsag intet med den aktuelle sag at gøre.

”Det er rigtigt, at der foregår nogle strategiske valg om retningen i vores forhandlerstruktur og i samarbejde og med en stor grad af frivillighed med de implicerede partnere. Hvis man ikke kan opnå enighed, så vil det aldrig medføre en opsigelse uden varsel. Det vil altid være med et længere varsel for at tilgodese vores distributionspartnere og muligheden for at tilpasse sig til en ny situation”, siger han til LandbrugsAvisen.

Han vil ligesom tidligere på ugen ikke gå nærmere ind i selve forholdet, der udløste opsigelsen med øjeblikkelig virkning.

”Når det sker på denne her måde, så er det en pludselig opstået situation, hvor Agco ikke havde en anden mulighed end at fremsende en opsigelse med øjeblikkelig virkning”, siger han.

Han kalder Hjallerups område for et fantastisk område med en historik for at være netop et stærkt Massey Ferguson-område.

”Det passede godt for mærket med en forhandler af den størrelse. Vi er også blevet overraskede over den nye situation, som kom helt uforberedt for os”, siger han.

Skal helst overtages i ét stykke

Her og nu har han ikke nye oplysninger om den fremtidige struktur for MF-forhandlingen fra Randers i syd til Skagen i nord.

”Vi har nogle, som vi taler med omkring det her. Vi vil allerhelst, at det gode ansvarsområde bliver overtaget i ét stykke, så vi får en aktør ind, der kan skabe en sund forretning med den fornødne styrke til at yde god service og udvikling i området”, siger han.

Han har noteret sig, at Jyllands anden store MF-forhander Dansk Maskincenter har bekendtgjort, at det umiddelbart er en for stor mundfuld at investere i netop nu.

En anden stor Agco-forhandler i Jylland, TBS Maskinpower, er i dag specialiseret i Fendt og Valtra. Derfor passer virksomheden heller ikke umiddelbart som det rette match.

”Vi har en klar aftale med Raiffeisen i Kassel(den tyske majoritetsejer red.) om, at de i Danmark har en profil på Fendt og Valtra”, siger Christian Devantier.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.