Agromek bliver igen en januar-messe

Flytninger af store internationale messer mærkes nu også i Danmark, hvor Agromek i 2021 afholdes i uge 3.

Agromek ville se ind i skarp konkurrence fra bl.a. den store tyske messe EuroTier og franske Sima, hvis de fastholdte den sædvanlige termin i november.

Det tager man nu konsekvensen af hos Danmarks og Skandinaviens største landbrugsmesse.

I 2021 afholdes messen i uge 3, meddeler man onsdag middag.

Formand for Agromek, Sten Andersen, forklarer, at Agromek i forvejen var udfordret af at være den sidste i rækken af messer med afholdelse kun 14 dage efter Eurotier.

”Ved at lægge en større tidsmæssig afstand til de andre internationale messer samt messerne i vores nabolande skaber vi markant bedre betingelser for vores gæster og vores udstillere og for Agromeks muligheder for at tiltrække disse – både fra Danmark og især fra udlandet”, siger han.

I "gamle dage", indtil 2008, blev Agromek traditionelt gennemført i uge 4 og dermed slutningen af januar.

Den dato har ikke været mulig i MCH Messecenter Hernings kalender.

"MCH Messecenter Herning, som er den eneste virksomhed, der kan rumme os, har sin suverænt travleste periode i begyndelsen af året, men har kunnet imødekomme vores ønske om at flytte til januar. Det har dog været umuligt at rumme os i uge 4, som var vores gamle termin. Vi er selvfølgelig ikke blinde for, at januar og især uge 3 vil bringe en del opmærksomhed, men beslutningen om at flytte Agromeks termin til januar er nødvendig og rigtig", siger Sten Andersen, formand for Agromek.

Samson: Tåbeligt andet

En af de største danske udstillere er gyllevognsfabrikanten Samson Group. Her deltager man samtidig i en række internationale messer, herunder Sima. Ifølge salgs- og marketingschef Torben Larsen støtter man op om beslutningen om den nye termin, som han betegner som nødvendig.  

”Når Sima tager det valg, så er vi som et mindre marked nødt til at tilpasse os. Jeg synes, det er godt, at Agromek har taget konsekvensen. Det vil være tåbeligt at lægge det op ad hinanden. Det er selvfølgelig den helt store regnestok, der skal til for at finde tidspunktet. Et er hvornår man ønsker det, og noget andet hvornår det så kan lade sig gøre. Vi støtter op omkring det”, siger han og kalder Agromek for en god platform for at møde kunderne.

Agromek: Stor opbakning til flytningen

Ifølge Agromek har der i forbindelse med terminændringen været i dialog med et udsnit af udstillerne fra flere af messens forskellige typer udstillere.

”Der er i de forskellige segmenter forskellige præferencer, i forhold til hvilket tidspunkt man finder bedst, men ønsket om, at Agromek fortsat skal være en samlet messe for danske og internationale gæster, overskygger klart disse præferencer. Der er derfor generelt meget stor opbakning til beslutningen om at vende tilbage til Agromeks tidligere termin i januar”, siger Sten Andersen, formand for Agromek.

Producenter: Vi vil samle branchen

Hos producentforeningen Dansk Agroindustri er formand Jens-Peter Lundgaard tilfreds med, at Agromek flyttes til januar.

"Det er i både udstilleres og gæsters interesse, at vi med flytningen af terminen øger vores mulighed for at fastholde en messe for fuld styrke. Vi vil gerne samle branchen og sikre, at man én gang hvert andet år kan vise verden alt, hvad den danske agroindustri udvikler og producerer i samarbejde med verdens dygtigste landmænd", siger Jens-Peter Lundgaard og understreger:

"Medlemmerne af Dansk Agroindustri er jo alle leverandører til den danske landmand. Men over 75 pct af vores medlemmers omsætning er eksport, og mange af vores medlemmer har fået deres første eksportkunde ved at udstille på Agromek. Det glæder mig derfor, at vi med en termin, der er flyttet væk fra et meget fyldt efterår, øger Agromeks muligheder for at tiltrække flere udenlandske gæster", lyder det bl.a. fra Lundgaard. 

 

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.