Aldrig haft så mange ordrer som nu - alligevel nedjusterer fransk maskingigant

Manitou-koncernen har aldrig haft så mange ordrer som nu, men komponentsituation er bestemt ikke blevet nemmere, lyder det i en melding.

En af verdens største producenter af læssemaskiner til entreprenører og landmænd over hele verden, den franske Manitou-koncern, melder om et glohedt maskinmarked.

I et nyt kvartalsregnskab er omsætningen for seneste kvartal steget med ti procent i forhold til samme periode sidste år til niveauet 432 mio. euro.  Koncernen beretter samtidig om historisk store ordrebog med samlede ordrer for 2,3 mia. euro foran sig efter, at det seneste års momentum er fortsat.

Manitou, der producerer maskiner under varemærkerne Manitou, Gehl og Mustang, oplever dog, at det i den grad bliver sværere og sværere at få produceret maskiner.

En situation, som vi også hører fra en lang række andre producenter i branchen for tiden.

”I løbet af tredje kvartal kom vi i mål med salget samtidig med et stigende pres på forsyningen af komponenter. Ligesom i alle andre industrier er disruptionen blevet markant forværret i de seneste uger”, lyder det fra Mantiou.

Situationen får faktisk Manitou til nedjustere forvetningerne til 2021. Hvor man midt i sommeren så en fremgang på årets omsætning på 20 pct., så tror man nu ”kun”, at man kan nå at producere til en omsætningsfremgang på 15 pct.

Manitou med hovedkontor i Paris har på globalt plan ca. 4.400 ansatte. I løbet af det seneste år er værdien af Manitous aktier i øvrigt steget betragteligt med et løft fra ca. 17 euro pr. aktie i oktober 2020 til en aktuel kurs på ca. 27 euro pr. aktie.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.