Alt aflyst: Trods lukkede dyrskuer kom Kuhn-maskinerne alligevel ud

Med seks stop landet rundt, en danmarkspremiere og flere andre interessante maskiner fik MI hurtigt etableret et erstatning for de aflyste dyrskuer.

»Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget!«

Med denne tilgang arrangerede Maskinhandler Indkøbsringen (MI) sammen med sine lokale forhandlere en hurtig rundtur i Danmark med fokus på udvalgte græsmaskiner som erstatning for de aflyste dyrskuer.

Efter fire stop i Jylland, et på Fyn og et på Sjælland melder MI om et velbesøgt Kuhn Grass Machines Roadshow med 300-400 gæster fra maskinstationer og bedrifter med interesse for græs.

Skånsom græshåndtering

Med på roadshowet var blandt andet en danmarkspremiere på en valsecrimper til skårlæggerne, som ifølge MI har giver masser af god faglig snak om krav og ønsker til en crimper. Valsecrimperen er især interessant, når der ønskes en sikker, men skånsom stængelbrydning i såvel bladrige som stivstråede afgrøder.

Især maskinstationerne kom desuden for at se pickupriven Merge Maxx i action. Den har bidt sig godt fast i det danske marked, idet alle de 12 river, som det var muligt for MI at skaffe, er slutsolgt. Tilbagemeldingerne fra de første analyser er, at den til fulde indfrier forventningerne med et markant reduceret indhold af råaske i græsensilagen.

Balle vejede 1.100 kg

Også den kombinerede Kuhn FBP 3135-rundballepresser og indpakker vakte opmærksomhed med filmbinding af ballerne og intelligent 3D-indpakning af ballerne, der både sparer film øger holdbarheden af foderet.

»Vi har fået testet maskinerne godt igennem både i vådt, tørt og langt græs. Derudover fik vi muligheden for at køre i en helsædsmark i Næstved. Alt i alt synes vi, det har været en rigtig god tur. Der har været stor interesse i vores maskiner, og vi har nydt at fremvise dem i aktion«, siger salgskonsulent Christian Korsholm, MI.

Der har også været plads til sjov og væddemål på turen. Der har blandt andet været konkurrence om vægten på de pressede baller. I Them vejede ballen 1.100 kg med vådt græs, mens den i Næstved vejede 715 kg, da det var helsæd.

I LandbrugsAvisen på lørdag kan du læse mere om den nye valsecrimper.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.