Amazone fik rekordregnskab i corona-år

Det danske marked blev nævnt under offentliggørelsen af Amazones 2020-regnskab, som viste den største omsætning i producentens 138-årige historie.

Den tyske maskin- og redskabsproducent Amazone har offentliggjort årsresultatet for 2020, hvor det fremgår, at man trods corona-pandemien har præsteret et historisk godt resultat.

"På salgssiden glæder vi os over, at netop Danmark er nævnt i pressemeddelelsen i forbindelse med årsregnskabet som et af de markeder, hvor der trods Corona har formået at udbygge markedsandele”, lyder det i en pressemeddelelse fra Anders Clemmensen fra den danske importør, Brøns Maskinforretning.

Da året var gået, havde Amazone omsat for 537 millioner euro mod 467 millioner euro i 2019. Det var også den største omsætning i producentens 138-årige historie. Salget steg 15 procent på verdensplan sammenlignet med året før.

”Med en eksportandel på over 80 procent og en bred produktportefølje for kunder i alle størrelser har Amazone haft en fordelagtig position på alle de store eksportmarkeder. Salget af landbrugsmaskiner var særlig vellykket i Tyskland, Danmark, Belgien, Rusland og Østrig. Virksomheden opnåede også endnu en gang et fremragende salg i Frankrig, Polen og Storbritannien”, lyder det i pressemeddelselsen.

Antallet af medarbejdere forblev stabilt i løbet af året og udgør i øjeblikket 1.900 medarbejdere over hele verden.

Mere end 6 procent af omsætningen blev investeret i forskning og udvikling. I år er der blandt andet planlagt en større udvidelse af den nuværende sprøjteproduktion i Bramsche.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.