Amazone-sprøjte i tidlige test: Sparer op til 90 pct. kemi

En 36 meter version af Amazones UX5201 SmartSprayer trailersprøjte testes i Tyskland. I nogle tests har man sparet op mod 90 procent plantebeskyttelsesmidler.

Den tyske producent Amazone tester for tiden i Tyskland nye systemer til ukrudtsgenkendelse på en Amazone UX5201 SmartSprayer med 36 meter bom. Konceptet, der blev vist første gang under Agritechnica i Hannover i 2019, benytter sig af ukrudtsidentifikation ved hjælp af teknologier fra Bosch og BASF.
Det skriver landbrugsmediet Profi.com.

Ifølge adm. direktør fra Amazone, Simon Brown, som mediet citerer, er det hensigten at ramme målet, det vil sige ukrudtet, med den rette dosis i realtid og ikke bare ud fra et forudbestemt kortmateriale. Parametre som afgrøde og vejrforhold behandles automatisk i SmartSprayer systemet. For præcisionen sørger Amazones bomstyringssystemer, ContourControl og SwingStop.

Erfaringerne er ifølge Profi.com, at man opnår høj præcision ved hastigheder op til 12 km/t og at det i nogle tests er lykkedes at spare op til 90 procent plantebeskyttelsesmidler, idet sprøjten kun tildeler, hvor det er nødvendigt.
Testarbejdet fortsætter i denne sæson. Systemet ventes ifølge Profi.com at komme på markedet inden for få år.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.