Anden runde af sprøjtesyn er godt i gang

Hos Sprøjtespecialisten Brdr. Toft er der godt gang i anden runde af de obligatoriske sprøjtesyn. Enkelte mangler dog stadig det første syn.

Anden runde af de obligatoriske syn af marksprøjter er nu godt i gang. Hos Sprøjtespecialisten Brdr. Toft i Sabro melder man, at man alt i alt har rundet 600 synede sprøjter indtil videre, men at der stadig, er sprøjteejere, der ikke har fået synet deres sprøjte i første runde.

»Ja, vi møder stadig enkelte sprøjter, der ikke har været synet første gang, forhåbentlig fordi de ikke har været i brug i en periode«, siger salgs- og marketingchef Finn Søndergaard hos Brdr. Toft.

»Vi har medarbejdere, der ikke laver andet end at arbejde med sprøjter, og vi har reservedelene med i bilen, så vi kan foretage reparationer straks, således at sprøjten er synet, når vi kører fra gårdspladsen«, siger Finn Søndergaard,

Brdr. Toft er importør af engelske Knight sprøjter, italienske Bargam sprøjter og hollandske KWH tågesprøjter, så det er naturligvis flest af disse fabrikater firmaet har synet.

»Men vi syner og servicerer også rigtig mange Scan-Sprayer mark- og tåge sprøjter. Og også sprøjter fra mange andre mærker.«, siger Finn Søndergaard.

De første sprøjter blev, efter ordningen om obligatoriske sprøjtesyn blev indført, synet i 2014, og da første syn i indfasningen er gældende i fem år, er det nu tid til at få foretaget andet sprøjtesyn. Dette og efterfølgende sprøjtesyn er gældende i tre år. Udføres første sprøjtesyn efter 1. januar 2020, altså efter indfasningen er udløbet, er også første syn gældende i tre år. Nye sprøjter leveret efter 31. december 2013 skal synes efter fem år, uanset om de er igangsat før eller efter 1. januar 2020. Ejeren af en sprøjte skal tillige foretage eller lade foretage regelmæssig kalibrering og teknisk kontrol, altså også mellem syn således, at sprøjten til enhver tid er i en sådan tilstand, at den overholder kravene til præcis og sikker udbringning af plantebeskyttelsesmidler.

Finn Søndergaard fortæller, at virksomheden til dato har foretaget over 600 sprøjtesyn og har mange skrevet op til syn i den kommende tid.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.