Angriber ny millionstøtte: - Penge ud af vinduet

Ordning er penge ud af vinduet, som det ser ud nu, lyder det fra DM&E.

Maskinstationernes brancheorganisation er langt fra imponeret over udkastet til en kommende tilskudsrunde for milljøteknologier til landbruget, der ellers vil sende tæt på en kvart mia. kr. ud og arbejde i landbruget mod, at der købes miljø- og klimavenlige teknologier for pengene.

DM&E mener dog ikke, at de mange millioner giver nok effekt for pengene, lyder det i en pressemeddelelse.

- Tilskud til investeringer på dyrkningsfladen, som det er lagt op til i bekendtgørelsen, er i vores optik penge ud ad vinduet. Vi kaster penge ud til tilfældighed, når du reelt bare kan slå en knap fra, hvis du synes det er for bøvlet. Og ingen kommer og kræver pengene tilbage, hvis du ikke anvender teknologien, siger Kasper Kjær Jensen, chefkonsulent for brancheforeningen DM&E.

Han mener også, at regeringen bommer ved udelukke en af de største aktører indenfor kørsel med landbrugsmaskiner, maskinstationerne, fra at få støtte til udstyret.

- Maskinstationen samler denne gruppe landbrug, og kan derved løfte investeringen og teknologien ud til flere landbrug, som derved får adgang til teknologien uden at gå på kompromis med den økonomiske ansvarlighed, lyder det endvidere fra chefkonsulenten.

 Regeringen har via Landbrugstyrelsen netop afsluttet høringsfasen på den nye bekendtgørelse, hvorfra der som sagt samlet står en lille kvart mia. klar til at komme ud og arbejde for et mere miljø- og klimavenligt dansk landbrug. Det store beløb fordeler sig på en mængde mindre puljer til teknologi både i marken og forskellige driftsgrenes staldanlæg samt gartnerier.

Som det ser ud foreløbigt, så kan de danske landmænd få tildelt 40 pct. tilskud til deres investeringer, hvis de får del i puljerne. Tilskuddene er iøvrigt 100 pct. finansieret af EU.

Landbrugsstyrelsen skriver, at den nye bekendtgørelse forventeligt træder i kraft op til efterårsferien.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.