Antal dødsulykker i landbruget halveret

Antallet af arbejdsulykker ved landbruget er halveret fra 2016 til 2017. Store maskiner er en dræber.

Kan man kalde det en succes?

Nej, for sidste år døde fem på grund af arbejdsulykker i landbrug og fiskeri. Men i forhold til året forinden, hvor 11 døde, er det en fremgang.

Det er stadig flere dødsfald end i 2015, hvor blot tre døde.

"Landbruget er dog fortsat en af de brancher med flest dødsulykker", pointerer Arbejdstilsynet i en pressemeddelelse.

Efter den kedelige udvikling i 2016 blev LandbrugsAvisen - lighed med andre organisationer i landbruget - meget opmærksom på problemet. Vi vil i den sammenhæng gerne takke landmænd, der har stillet op til interviews og fortalt om deres ulykker. Landmænd og pårørende har i vores medier delt beretninger, der sætter sig som knuder i maven - og forhåbentlig øget fokus på sikkerheden.

Også eksempelvis Seges og lokale foreninger har ført en stor kampagne for at mindske antallet af ulykker i landbruget.

Det er ofte store maskiner, der har dræbt i 2017.

Ekspert i arbejdsmiljø, Kent J. Nielsen, siger til Fagbladet 3F, det er meget typisk for dødsulykker.

"Der skal være en del kræfter til stede, før man dør i ulykker. Der skal kun en lille fejl til, når man arbejder med så store kræfter, som der er i maskiner, lastbiler, traktorer og landbrugsmaskiner", siger ekspert i arbejdsmiljø, Kent J. Nielsen, til Fagbladet 3F.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen kalder de 25 arbejdsulykker "dybt tragiske".

"Selvom antallet af dødsulykker nu er faldet til 25, er det fortsat 25 dødsulykker for mange. Det er der slet ingen tvivl om. Men jeg synes alligevel, der er grund til at glæde sig over, at historisk få mennesker i Danmark mister livet på arbejdet", siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Arbejdsulykker med Dødsfald

 20132014201520162017
Landbrug, skovbrug og fiskeri1163115
I alt på tværs af brancher3637273325

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.