Arbejdet med roerne er en vigtig niche
Håndtering af roer til biogas er et vigtigt arbejdsområde for maskinstationen i Jerslev.

Selv for store maskinstationer er det en fordel at have nogle nicher. Det er man også bevidst om på Svend Aage Christiansen Maskinstation i Jerslev i Nordjylland. Her spiller roerne en nøglerolle.

Og netop da journalisten forleden besøgte maskinstationen, var der fuld gang i maskinstationens mobile Ørum roevasker på en nærliggende ejendom.

»Ja, lige nu har vi travlt med roer til biogas. Vi har to selvkørende Holmer optagere kørende i døgndrift, som tilsammen tager cirka 600 hektar roer. De 40 hektar er til foder, resten er til biogas«, forklarer kørselsleder Niels Jørgen Sørensen.

Netop roerne var en af de nicher, som man ikke havde for få år siden.

Fuld bemanding

»Nej, for tre-fire år siden havde vi slet ikke noget udstyr til roer, men det har virkelig taget fart på grund af biogas og grøn energi. Vi omsætter for fire-fem millioner kr. alene inden for roer«, siger daglig leder Brian Findinge, der tilføjer, at det også har betydning for de ansatte.

»Ja, her i slutningen af november kører vi stadig stort set med fuld bemanding. Hvis det ikke var for roerne, ville vi stort set have lukket ned for arbejdet i marken«, siger Brian Findinge.

Høst af pil

Også høst af pil er en særlig niche, som ikke alle maskinstationer har udstyret til. Men maskinstationens New Holland snitter med pilehøst-udstyr løser opgaver vidt omkring og ikke bare i Nordjylland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.