Automatgear til foderblander sparer diesel
Et nyt tretrins gearsystem til foderblanderen tilpasser selv omdrejninger i forhold til vægt og modstand i blandesneglene.

Som mælkeproducent gælder det om at producere mælken så billigt som muligt. I den sammenhæng er fuldfoderblanderens energiforbrug ganske væsentligt. Og derfor får Stenderup Maskiner A/S en agromekpris for sin nye tretrins gearsystem til fuldfoderblanderne.

»Vi kan lave en besparelse på op til 50 procent med tretrins gearkassen sammenlignet med de gængse foderblandere,« siger Troels Jensen, salgsleder hos Stenderup.

Tretrinsgearet er at sammenligne med automatgear. Den tilpasser selv omdrejninger i forhold til vægt og modstand i blandesneglene. Det vil sige, at den selv gearer ned i omdrejninger, når der bliver læsset en ny skov foder på et par ton i blanderen. Men den gearer også hurtigt op, så blandetiden bliver kort, selv når man blander kompakt foder.

Nedgearingen betyder også, at man skåner også traktorens pto.

En anden fordel er, at kraftbehovet bliver mindre med tretrins gearkassen.

»Det betyder, at man kan bruge samme traktor til en større vogn,« siger Troels Jensen.

Stenderup har arbejdet med tretrinsgearkassen i flere år. Den, de får agromekprisen for er en ny model.

»Men det er helt klart en fordel, at vi har tre års erfaringer med den,« siger Troels Jensen.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

Den største fordel er dog økonomien.

»Vi sælger den på økonomi, besparelse og bundlinje,« understreger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.