Bæredygtigt Landbrug regner med 100 traktorer til demo

Kører i optog i Holstebro uden for myldretiden for ikke at genere.

Omtrent 100 traktorer og mindst lige så mange mennesker vil på torsdag køre i optog i Holstebro for at demonstrere mod randzonelovgivningen.

Det forventer Bæredygtigt Landbrug, fortæller kommunikationsdirektør Jakob Tilma.

"Vi regner med, at der som minimum dukker 100 landmænd op i Holstebro – og en stor del af pressen har allerede meldt sin ankomst," siger Jakob Tilma til Landbrugsavisen.dk.

Formålet er at vise opbakning til Povl og Christian Blak Bojer, der samme dag skal til første retsmøde i retten i Holstebro.

Sidste gang, Bæredygtigt Landbrug afholdte traktordemonstration, var i 2011, hvor de kørte til Christiansborg. Denne gang er demonstrationen i Holstebro, men BL håber på bredere synlighed.

"Men vi arbejder på at skabe national interesse om sagen, og det gør vi blandt andet ved at opfordre alle landmænd til at køre traktoren ud af maskinhuset og tage en kort tur ud til den nærmeste vej torsdag den 11. december klokken 9.00 og sætte rotorblink og horn i gang i ét minuts tid, for på den måde at fortælle lokalt, at man støtter kampen mod randzonerne i Holstebro," siger Jakob Tilma.

Mange landmænd har efterlyst en traktormanifestation, siger han. Lars Larsen styrer optoget.

"Den største styrke ved traktordemonstrationen er helt klart, at det er kommet fra medlemmerne, fra græsrødderne. Og så er alt timet og tilrettelagt, så det kommer ikke til at gå ud over befolkningen i Holstebro, da demonstrationen først starter i byen efter morgen-myldretiden," siger kommunikationsdirektøren.

"Vi ved, at de mange traktorførere glæder sig til at få en god dag sammen med kollegerne, selvom baggrunden for demonstrationen er meget alvorlig. Landmændene kæmper for retten til deres ejendom. Det er det, randzonesagen i Holstebro drejer sig om," siger kommunikationsdirektøren.

Faktaboks

Randzonesagen mod Povl og Christian Bojer har retsmøder den 11. og 12. december. Den første dag, torsdag, har Bæredygtigt Landbrug arrangeret traktoroptog.

BL har lejet Gråkjær Arena. De holder faglige oplæg imens retssagen kører, ligesom der er folk på gaden, der uddeler postkort og ’randzonegulerødder’ og ’randzonekartofler’. Her vil BL gøre opmærksom på, hvad og hvor meget der kunne dyrkes på randzonearealerne.

Emneord randzoner

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.