B2B-landmænd gået i gang med nyt mejetærskerkøb
I stort maskinudbud gør den store indkøbsforenings landmænd klar til at skifte mejetærskermærke.

Da indkøbsforeningen B2B Bonus senest puljede deres indkøb af mejetærskere sammen pegede pilen mod Claas.

Men fremover skifter svineproducenterne, der sammen foretager en lang række af deres indkøb via indkøbsforeningen B2B Bonus, mærke på mejetærskerne.

Det står klart efter, at landmændene for nylig gennemførte et udbud, hvor flere af de store mærker på det danske marked bød sig til, erfarer LandbrugsAvisen.

Formand Jørgen Gram fortæller, at landmændene har gennemført et udbud, hvor bl.a. nettoprisen på ny mejetærsker, finansiering og service indgår som en samlet pakke.

”Vi havde maskinkonsulenter med til at hjælpe os med at lave vurderingen, og her endte vi denne gang med at vælge New Holland”, fortæller han og oplyser, at medlemmerne netop nu kan bestille en ny mejetærsker hjem til den kommende høstsæson i de gule farver.  

Udbuddet definerer ikke, hvor stor handlen bliver i sidste ende, men der er næppe tvivl om, at landmændene har sat gang i den største samlede mejetærskerhandel på det danske marked.  

”Vi ved ikke, hvor vi ender, men der skal nok blive handlet nogle mejetærskere. Vi har ikke lovet dem noget som helst, men vi ser positivt på det”, siger Jørgen Gram og fortæller, at man forrige gang endte på omkring 35 stykker. 

Udbudsrunden definerer, at landmændene kan købe mejetærskere under udbuddets rammer de kommende to år. Ender de med at købe et lignende kvantum denne gang over de næste to år, så kan det svare til mellem fem og ti procent af det danske totalmarked.

Er landmændene så helt stoppet med at tænke i de mærker, som de er flasket op med og vant til at købe? Jørgen Gram svarer både ja og nej.

”Der er nogen, som mener, at det skal være gul eller grøn, og andre mener, at det skal være det billigste ligesom med så meget andet”, siger han med et smil.
 

Ifølge aftalen er landmændene fri til at selv at afhænde deres brugte mejetærskere ved siden af købet, hvis de kan finde en bedre pris end hos New Holland-forhandleren, der står for levere den nye maskine.

Hos New Holland glæder salgschef Tonny Grønne sig over den nye aftale.

”Vi er glade for at have vundet licitationen, og så glæder vi os til at komme i gang med samarbejdet”, siger han.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.