Bestillinger vælter ind: Her er traktorproducents nye blockbuster

Ny serie har taget kampen op i et stort segment på det danske marked. Traktoren er lynhurtigt blevet en stor del af produktionsbåndet i Finland.

Går man tilbage i historien, er vi nok mange, der mindes Volvo og Valmet, som noget, der kunne sejtrække igennem marken med den store vendeplov.

Med introduktionen af den nye Valtra Q sidste år ønskede Valtra igen at indtage en ny og større rolle på markedet for store og mellemstore traktorer. Et segment, hvor man også er i spil som et mærke for maskinstationer og større landbrug rundt omkring i Europa.

Starten er gået over alt forventning, lyder det, da vi tager en status på introduktionen af traktoren på fabrikken i Finland.

- Vi har 1.700 bestillinger på Q og har leveret de første 230 enheder, fortæller Mikko Lehikoinen, vicepresident for marketing hos Valtra til LandbrugsAvisen.


Den nye Valtra Q kan bl.a. leveres med dæktryksregulering fra fabrikken i Finland. Foto: Christian Juel Jørgensen

 

På en traktorfabrik, som årligt producerer omkring 9.000 traktorer, betyder udviklingen, at den nye serie lige nu fylder betydeligt på fabrikken, hvor transmissionen i øvrigt fragtes til Finland fra Fendt-fabrikken i Tyskland.

De første enheder er blandt andet leveret til Danmark, men det er især store landbrugslande som Tyskland og Frankrig, som får traktoren leveret.

Som en usædvanlig ting for Valtra bliver traktoren lavet som en global model.

- Den bliver også produceret til Sydamerika, hvor vi ellers traditionelt laver traktorerne til markedet dernede, fortæller han.

Med topmodellen Q305 tilbyder Valtra en traktor i segmentet, der rækker over 300 hestekræfter. Den mindste Q-model har et overlap med den største T-model. Det forstyrrer dog ikke de lange vinternætter i Finland.

- Der kan være nogle få kunder, som vælger at gå op i traktorstørrelser, men ellers oplever vi ikke, at den kanibaliserer noget for os. Tværtimod kommer vi mange steder i dialog og i handler med nye kunder, siger han.

Faktaboks

Valtras Q-serie

  • Serien består af fem modeller.
  • Effekt fra 230 til 305 hk.
  • Motor: 6 cyl., 7,4 liter fra Agco Power.
  • Storebror til T-serien og lillebror til S.
  • Produceres i Finland til hele verdensmarkedet.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.