Birgitte er Danmarks Bedste Lærling

Birgitte Brunsgaard Jacobsen blev vinder af Danmarks Bedste Lærling 2022 efter fire usædvanlige dages dyst på teknisk kunnen under Agromek 2022.

- Kunne I andre ikke bare lige have fået fire points mere? Så var jeg fri for at står her og være midtpunkt.

Sådan lød en af de første reaktioner fra Birgitte Brunsgaard Jacobsen, da hun her fredag eftermiddag opnåede titlen DBL 2022 - Danmarks Bedste Landbrugsmaskinmekanikerlærling. I øvrigt som den første kvindelige deltager i DBL, siden konkurrencen startede i 2013, og dermed også første kvindelige vinder.

- Det er dermed også klart, at hun ikke er med, fordi hun er kvinde, men fordi hun er vildt dygtig, siger underviser på HEG i Aars, Henrik Skadhauge.

Birgitte Brunsgaard Jacobsen, der er i lære hos Sjørup Group, fik da også gode skudsmål af dommerne, hvilket under kåringen blev viderebragt af Agromek-formand Sten Andersen, da han nævnte om vinderen: Overblik. Arbejder meget koncentreret. Stiller store krav til sig selv. Stædig og fokuseret.

- De unge mennesker her er inspirerende med deres tårnhøje faglighed, deres indsats og deres mod, lød det også fra Sten Andersen.

Og hvordan hun skal fejre det?

- Vi har julefrokost i Sjørup Group i aften. Men det er i øvrigt helt overvældende. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. Det er helt vildt, siger Birgitte Brunsgaard Jacobsen.

På de næste tre pladser kom: 2. Jens Frost Hedegård, Skjern Maskinforretning. 3. Rasmus Lund Kristensen, Brdr Thorsens Maskincenter i Nimtofte. Og 4. Anders Kloster Keseler, TraktorHøst i Kolding.

- Noget særligt i år har været, at vi er blevet virkelig godt eksponeret ved at være til stede her på Agromek. Uddannelsen og de unge menneskers evner er blevet synlig, så vi stiller gerne op her en anden gang, siger underviser på HEG, Henrik Skadhauge. 

DBL har været holdt siden 2013 og arrangeres i fællesskab af Dansk Maskinhandlerforening, HEG, Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, Dansk Metal, 3F og LandbrugsMedierne og med Kramp som sponsor af præmierne og dertil assistance fra en række aktører i branchen, som stiller dommere og maskinel til rådighed. I år kom dommerne fra Stenderup, TBS Maskinpower, Herborg Maskinforretning og Danish Agro. 

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.