Birgitte er skrap til at skrue og skak

Siden hun var syv år, har DBL-finalisten Birgitte Brunsgaard været med til at skrue på maskiner, men hun var egentlig på vej til et helt andet VM.

Jeg har altid været glad for maskiner.

Sådan lyder det fra Birgitte Brunsgaard Jacobsen om sin passion og baggrund for at gå efter titlen som Danmarks Bedste Lærling Landbrugsmaskinmekaniker 2022(DBL).

Allerede da hun var syv år, begyndte hun at gå og makke hjemme på værkstedet på Overgård ved Skive, så derfor er det heller ikke unaturligt, at hun skal med til mesterskabet, der afholdes på Agromek i Herning fra 29. november til 2. december.

- Det er mega-fedt. Det der med at stå og makke med noget og få det til at lykkes, og så er store maskiner bare fede. Da jeg fyldte 11 år, fik jeg min egen havetraktor, en Jonsered med 15 hk. Der kunne jeg så gå og skrue i den og køre havetraktortræk med den. Det var en fed ting. Og så har jeg været med til at bygge en traktortrækker, Lille Fix, sammen med en, som er kommet og skruet i vores værksted. Den vandt også DM for en del år siden. Jeg har selv prøvet at køre i den og fået to andenpladser med den, fortæller hun om den konkurrencedygtige New Holland TM 150E.

Hvordan er det at være kvinde på din uddannelse?

- Da vi startede på grundforløbet, var der en kvinde mere ud af de 110. Men hun droppede så ud efter grundforløbet. Man skal finde sig i mange ting, men kan man tåle lidt mandehørm og give lidt igen, er det ikke så slemt og helt klart sjovt, siger hun.

Hvorfor er du med til DBL?

- Det kunne være lidt sjovt at være den første kvinde, som skulle være med til det og fedt at prøve det, siger hun. Birgitte er ikke helt uden erfaring med at stille op til mesterskaber.

Hun har igennem adskillige år spillet skak i Skive og deltaget på i danske og internationale mesterskaber indenfor skoleskak - og skulle have deltaget i et ungdoms-VM, hvis altså det ikke var blevet aflyst i corona-tiden. Nu bliver det i stedet på de store maskiner, hun tager næste træk.

- Stædig og alsidig

Det er kun få dage siden, at Birgitte afsluttede svendeprøven med den fineste karakter. Til januar er hun helt i mål med uddannelsen, og så har Danmark fået en ny, utrolig dygtig landbrugsmaskinmekaniker. Ifølge værkfører Stinus Ambrosen, Sjørup Group, er hendes force, at hun er stædig og ikke giver op.
- Hun kæmper som regel, indtil hun finder ud af det. Og så er hun jævn god til det hele. Hun kan både læse nogle tegninger og deltage i det fysiske arbejde, lyder det fra den imponerede værkfører.

Faktaboks

Om Birgitte:

  • 20 år.
  • Bor i Vroue syd for Skive på gården Overgård, hvor der er grise- og markdrift. 
  • Bliver udlært til januar.
  • Praktikplads hos Sjørup Group.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.