Blandede oplevelser på åbningsdagen hos Roskilde Dyrskues maskinudstillere

Ikke alle af de 184 maskinudstillere på Roskilde Dyrskue 2018 er lige tilfredse efter åbningsdagen. Nogle mener, at antallet af gæster er stabilt, mens andre mener, at det står skidt til i år.

Solen banker ned over dyrskuepladsen i Roskilde, hvor åbningsdagen er i fuld gang.

Selvom der virker fuldt af glade gæster og ivrige sælgere og udstillere, så virker det for nogle af deltagerne som om, at ikke alle de landbrugsinteresserede folk når frem til den store maskinudstilling, som i år rummer 184 udstillere fra hele landet.

Flere af de små maskinforhandlere fortæller, at der ikke kommer nær så mange mennesker hen på standene i år som de sidste par år. 

Også nogle af de større forhandlere ser en markant forskel på førstedagen af dette års dyrskue i forhold til tidligere år.

"Det har ikke været så sløjt med folk her i fem år", fortæller salgskonsulent i Stroco-agro Ole Christiansen.

Han tilføjer, at det fra hans synspunkt er sparsomt med gæster på dyrskuet generelt og ikke kun maskinudstillingen.

"Det har måske noget med vejret at gøre. Når der er så varmt, så gider folk ikke bevæge sig så langt", siger han, men understreger, at der til gengæld stadig har været interesse for produkterne hos maskinhandleren, der trækker de mere inkarnerede gæster til.

"De gæster, der virkelig er interesserede og som måske overvejer at gøre en handel på dyrskuet, kommer stadig. Så selvom der er færre, har vi stadig interesserede købere, og vi har allerede solgt et par harver i dag", fortæller han.

Ikke mennesketomt hele tiden

Rundt omkring på den store maskinudstilling ses dog stadig snakkende gæster, der måske er på udkig efter den næste tilføjelse til landbrugsbedriften.

Det er heller ikke alle udstillere hos maskinerne, der beretter om mangel på mennesker.

Hos den danske maskinforhandler og producent Gøma har man haft mange landbrugsinteresserede inde på standen i løbet af åbningsdagen.

"Vi har ikke mærket noget anderledes på mængden af gæster. Vi har også en god placering for gæsterne, men der har også været noget at lave hele dagen", fortæller Karsten Kammer fra Gøma.

Den samme melding kommer fra holdet hos maskinforhandler Karl Mertz, der har haft mange interesserede gæster, men ingen endelige handler på dyrskuets åbningsdag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.