Blandt tusindvis af maskiner: Her er de 10 maskiner, de snakker om i Paris

På førstedagen af Sima Show i Paris har vi udvalgt 10 interessante maskiner. Få overblikket her.

Efter års tørke med Covid-19 og deraf aflysninger er den franske Sima-udstilling tilbage. Søndag morgen slog udstillingen dørene op i udkanten af Paris, hvor der de næste dage vises masser af maskiner og teknik til landbruget. 

De første timer rundt på gangene byder traditionen tro på en række nyheder, og vi har udvalgt 10 af dem her:

 

Den nye Puma

1. Case IH løfter for første gang sløret for en ny topmodel i Puma-serien. Puma 260 CVX bliver ny topmodel med 280 hestekræfter ved maksimal effekt og helt op til 300 af slagsen inklusiv boost. Spændende på modellen er også, at kabinen er med den nye betjening, som vi kender fra Optum og Magnum. 

 

Mange vil se gamle franskmænd

2. Ikke alt er nyt på udstillingen. I år holder Sima 100 års jubilæum og i den anledning har arrangørerne bag dedikeret et område, hvor man kan dykke ned i teknologiens historie inden for landbrugsmaskiner. Her gemmer der sig mange interessante maskiner - og iblandt dem en ældre Someca udstyret med "bælteundervogn". Someca producerede traktorer og var et fransk datterselskab til Fiat. Derfor virker farven måske bekendt for nogen.  

 

Næste eksemplar er klar: Kabinen følger med op

3. Fendt lancerede for nogen tid siden sin anden model i serien af teleskoplæssere. Sima er første gang, maskinen vises i levende live. Fendts teleskoplæssere bygges af og på Zennebogens egen fabrik, og de adskiller sig blandt andet ved at have hæv/sænkbar kabine. Det gælder også for Fendt Cargo T740, der har en maksimal løftehøjde på 7,7 meter og en maksimal løftekraft på fire ton. Maskinen er ret kraftig bygget, og det afspejles også i egenvægten, der lyder på 9,2 ton, oplyser Fendt.

 

Ny dæktryksregulering i MF's store 8S-serie

4. Massey Ferguson er på hjemmebane i Frankrig, hvor mærket har sin traktorfabrik. MF benytter Sima til at vise sin 8S-serie med trinløs Dyna-VT transmission frem - og på et særligt udendørsareal, hvor udvalgte gæster faktisk kan prøve maskinerne var et eksemplar af 8S'eren udstyret med et system til regulering af dæktrykket. Systemet, som kommer fra PTG, kan styres fra terminalen i traktoren.

 

Nu viser Pöttinger en helt ny pick-up-rive

5. Ikke alt skal handle om traktorer, for på Sima er der naturligvis fyldt med redskabsproducenter. En af dem er østrigske Pöttinger, der viser en ny pickuprive frem. Pöttinger Mergento, der kommer i arbejdsbredder på op til 9,2 meter skulle oprindelig have været med på Græsland tilbage i juni, men produktionen er blevet forsinket, og nu kan riven altså opleves på Pöttingers stand her på Sima Show.

 

Også New Holland viser den nye T7'er

6. Præcis som sit søstermærke er New Holland også klar med en ny spiller omkring 300 heste. T7.300 er ny topmodel i T7-serien og med sine op til 300 hestekræfter inklusive boost er den faktisk på linje med T7 Heavy Duty-modellerne. En stor nyhed, der helt sikkert har kæmpe potentiale i Danmark, hvor såvel T7-serien som Puma'erne er blandt de allermest solgte.

 

En nyhed af den slags, man ikke ved, om den bliver til noget

7. Franske M-extend group er til daglig specialister i frontlæssere. De har taget en såkaldt multipurpose-maskine med, som kan køre førerløst og fra en smartphone indstilles til at gøre en række forskellige opgaver med at holde staldgange rent, læsse foder, føde et biogasanlæg med mere. Robotten kommer fra det lille datterselskab/startup ManuRob og har taget den med for at få noget feedback i markedet.

 

En af verdens største går elvejen

8. Der er godt gang i kødrenden af mennesker, som vil se en meget lille traktor fra Kubota. Udover at Kubota er et meget større mærke på verdensplan, end vi måske lige lægger mærke til i det daglige i Danmark, så skyldes interessen også, at traktoren kører på el - og måske angiver vejen for større traktorer i fremtiden. Kubota er også medejer af mærket Farmtrac, som viser noget nær samme eltraktor i Danmark i dette mærkes farver - via Vinderup Maskiner på Agromek om kort tid.

 

Svitser ukrudtet

9. I Danmark har vi også set flere tiltag til at svitse ukrudtet med en ordentlig omgang strøm. På Case IH's stand udstiller man fra søstermærket AgXtend en stor strømhed til frontliften, der sammen med en ukrudtfjerner i bagliften svitser afgrøderne. Selve redskabet er bygget på den gamle Kongskilde-fabrik i Polen. 


 

Utrolig præcis sprøjteteknologi

10. I Schweiz har en lille virksomhed siden 2014 arbejdet på et udvikle en utrolig præcis sprøjte, som kan sprøjte med en præcision ned i små tern på seks gange seks cm. I Sima's oversigt over store nyheder bliver den beskrevet verdens mest nøjafgige sprøjte.

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.