Bogballe til Agritechnica med både den største og næststørste

Inden den officielle lancering af Bogballes nye M-serie på Agritechnica er de nye modeller testet i udvalgte europæsike lande.

Når Bogballe om kort tid stiller nyhederne op på Agritechnica bliver det blandt andet med den nye M-line, som ifølge producenten har nået nye mål, når det gælder kapacitet, effektivitet, GPS-løsninger og rengøringsvenlighed.

Bogballe kommer i den nye M-line med tre grundmodeller, der alle er størst i hver sin klasse, deriblandt både verdens største og verdens næststørste gødningsspreder med henholdsvis 4.500 og 6.000 kg kapacitet. Alt i alt er der tale om 29 varianter med større indhold og 40 procent mere mængde per minut. Kapaciteten på beholderen er hævet op til 20 procent i forhold til tidligere modeller.

De 29 forskellige varianter udbygges ifølge Bogballe i trin fra 325 til 750 liter, så størrelsen kan tilpasses den enkelte bedrift individuelt. Sideløbende med det, leverer et nyt og fleksibelt bundudløb op til 650 kg/min. Den kendte mikrodosering til spredning af efterafgrøder fra 3 kg/ha er stadig integreret i spredesystemet.

Bundudløbet kontrollerer den nøjagtige mængde i samarbejde med den fuldautomatiske vejeteknik via nyudviklede og større dobbeltskod i hver side af beholderen. Skoddene der åbner asymmetrisk, sørger for at gødningen altid leveres med det rigtige nedfaldspunkt på spredeskiverne uanset fremkørselshastighed og mængde. Reguleringen af nedfaldspunktet foregår automatisk via en enkel mekanisk konstruktion.

Siden Bogballe som de første i verden, begyndte at anvende GPS på en gødningsspreder i 1991, er rækken af kompatible GPS enheder, der kan styre sprederen vokset til mere end 25 kombinationsmuligheder. Som ekstraudstyr tilbyder Bogballe nu løsningen ”Dual Dynamic”, der i forbindelse med sektionskontrol og tildelingskort tildeler gødningen individuelt på højre og venstre side.

Endelig har man fokuseret på nemmere rengøring, og resultatet er nye integrerede deflektorer og spulehuller. Deflektorerne fører spulevand hen i alle kroge af stelkonstruktionen. Ved siden af det kan skærme, bundudløb, stænklapper og reflekspaneler åbnes for adgang til rengøring.

Inden den officielle lancering på Agritechnica er de nye modeller testet i praksis hos testværter i udvalgte europæsike lande.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.