Bomhøjdeautomatik med 12 sensorer kan eftermonteres

Brdr. Toft, Sprøjtespecialisten lancerer nu et nyt bomstyringssystem til eftermontering på sprøjter med mulighed for op til 12 sensorer.

Sprøjtespecialist firmaet Brdr. Toft i Sabro har i en årrække tilbudt en såkaldt stand-alone bomhøjdeautomatik til eftermontering på nye og brugte sprøjter, kaldet ABL (Automatic Boom Levelling). Gennem det seneste års tid har firmaet sammen med den svenske producent arbejdet på en ny generation af systemet.

Med den nye tredje generation er det muligt at montere op til 12 sensorer på systemet; to sensorer i midten lige uden for sprøjtesporet, så centersektionen får større stabilitet, og op til fem sensorer på hver sidebom. Med så mange sensorer får man ifølge Brdr. Toft en meget stabil højdemåling uanset variation i afgrøde og terræn. Også softwaren er optimeret i generation tre med flere parametre at trimme bomstyringen på og bl.a. med mulighed for en mere jævn reaktion i sprøjtens hydrauliksystem.

»ABL systemet er et generelt system tiltænkt alle typer af sprøjter, og altså ikke udviklet til en bestem bom. Det giver nogle udfordringer, da forskellige bomme opfører sig meget forskelligt«, siger salgs- og marketingchef hos Brdr. Toft, Finn Søndergaard, der tilføjer, at med de mange parametre til indstilling af systemet, kan man som oftest få de fleste bomme til at køre rigtig stabilt.

»Vi har eftermonteret systemer på en lang række fabrikater, bl.a. John Deere, Hardi, Lemken, Rau, Bargam, Scan-Sprayer med flere og har rigtig gode erfaringer«, siger han.

ABL systemet er modulopbygget, således at man kan starte med to sensorer, og senere koble den midterste sensor på.

Vil man have flere sensorer, kan der tilvælges udbygningsmoduler. Første trin giver mulighed for op til fem sensorer. Tilvælges endnu et modul kan der monteres op til otte sensorer, to i midten og op til tre i hver side. Med yderligere et tillægsmodul kan der monteres op til tolv sensorer, to i midten og op til fem i hver side.

Man kan således udbygge systemet efter behov og økonomi.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.