Boom i unge som vil skrue på maskiner

Voldsom stigning i unge, der vil uddanne sig til mekaniker indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner.

Engang var det sådan, at for få unge ville skrue på landbrugets og entreprenørnes store og små maskiner. 

Det er fortid.  

Til sommer er der et regulært boom i unge, som har meldt sig til grundforløbet indenfor erhvervsuddannelserne som landbrugsmaskin- og entrenørmaskinmekaniker.

Erhvervsskolerne Aars melder om en stigning på hele 60 pct. fra omkring 100 unge for et år siden til 160 denne sommer.

”Vi får et historisk stort optag. Heldigvis havde vi allerede besluttet at flytte vores efteruddannelsesaktiviteter ud i byen, så vi kan rumme de mange elever”, lyder det fra en tilfreds uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen.

Han kalder årsagen til, at uddannelsen nu er et ”modefag” for kombinationen af mange initiativer i branchen.

”Samarbejdet med Dansk Maskinhandlerforening gør, at der bliver kigget misundeligt til os. Det er ret unikt, at en uddannelsesinstitution og en arbejdsgiverorganisation kan gå så godt hånd i hånd”, siger han og peger på, at parterne sammen har fået vist uddannelsen frem via de årlige DBL-konkurrencer, sendt unge ud i verden med tv-dækning og fået vist faget frem ved Skills blandt andet.  

Hos Dansk Maskinhandlerforening er direktør Klaus Nissen stolt over fremgangen i en tid, hvor mange fag ellers har svært ved at få gang i rekrutteringen.  

”Det er noget, som vi har bygget op fra de første DBL-konkurrencer for efterhånden seks år siden kulminerende med liveværksted under det seneste Agromek. Undervejs har vi fået flotte præstationer fra vores lærlinge til Euro og World Skills-konkurrencerne. Det er lykkedes at komme væk fra det gamle prædikat gyllemekaniker til at blive anset som et topmoderne fag i en utrolig spændende branche med mange muligheder", siger han.

Kan I så bruge alle de unge?

”Det kan vi. Branchen skal nok levere lærepladserne.  Der er en lang og stolt tradition i branchen for, at maskinhandlerne tager ansvaret på sig”, siger han og oplyser et for de unge meget opløftende tal fra beskæftigelsesstatistikken.   

”Den seneste ledighedstal lå på 0,7 pct. Der er praktisk talt ikke arbejdsledighed i branchen”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.