Bredal lover besparelser med præcisionsgødskning

Bredal slår tonerne an til præcisionsgødskning på Roskilde Dyrskue. Der er penge at spare for landmanden.

Når producenten af kalk- og gødningsspredere, Bredal, stiller op på Roskilde Dyrskue i den kommende weekend bliver det med et bredt udvalg af bugserede og liftophængte spredere, men en yderligere dagsorden er at slå et slag for præcisionsgødskning, som kan give landmanden markante besparelser.

På dyrskuet udstiller Bredal deres liftophængte F4 og bugserede F8/F10 gødningsspredere med ISOBUS-styring og sektionskontrol samt en spredebredde på op til 36 meter. De er ifølge en pressemeddelelse udviklet til præcisionslandbrug og imødekommer kravene til gradueret tildeling af gødning, skelspredning, kilespredning og restbreddespredning. 

- Præcisionsgødskning er stadig det helt store tema, når landmændene investerer i nye spredere, fordi det giver mere ensartede afgrøder, mindre bøvl og kontante fordele for de fleste, fortæller salgsansvarlig Jacob Bangsgaard fra Bredal i pressemeddelelsen.

Bredal F10  har en kapacitet på 6,6 m3, der kan udvides til 11,6 m3 med en kasseforhøjning. Takket være vejecellerne sørger sprederen selv for, at doseringen er korrekt i forhold til den ønskede mængde, der er indkodet. 

Bredal F4 er det liftophængte alternativ til F8/F10-serien. I begge spredere fremføres gødningen på to bånd, der styres uafhængigt af hinanden og spreder efter princippet med 4-dobbelt overlap, hvor hver spredetallerken arbejder i dobbelt arbejdsbredde. Konstruktionen i F4 og F8/F10 går igen i den liftophængte F2-spreder, der er en klassisk, mekanisk gødningsspreder uden elektronik.

Endelig slår Bredal et slag for saltsprederen, den liftophængte SGS, en hydraulisk drevet, liftophængt saltspreder med en variabel arbejdsbredde på 2 til 10 meter.

Det gør den ideel til spredning på både cykelstier, veje og parkeringspladser – en fleksibel og agil løsning, der kan komme rundt, hvor lastvogne ikke har plads.

- Hvis man ønsker nyt udstyr til glatførebekæmpelse, kan jeg kun opfordre til at tage dialogen med os i god tid. Sidste år havde vi svært ved at levere salt- og grusspredere til kunder, der først bestilte, da vinteren satte ind, siger Jacob Bangsgaard i pressemeddelelsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.