Case IH fejrer 175 år
Case IH starter i dag ét års festivitas som følge af virksomhedens 175 års jubilæum.

Hos Case IH’s hovedkvarter i Racine, Wisconsin har koncernen i dag taget hul på ét års fejring af virksomheden. Det er nemlig 175 siden, Case IH så dagens lys. Grundlæggeren, Jerome Increase Case, grundlagde Racine Threshing Machine Works med en tanke om at fremstille en revolutionerende maskine, der kunne gøre adskillelsen af kernerne efter høsten hurtigere. »And the rest is history,« som man siger.

Virksomhedens start var tæt forbundet med den amerikanske økonomi. Amerikanske pionerer flyttede vestpå, hvor der blev grundlagt nye gårde, der forsynede de voksende befolkningscentre i den østlige del af landet. Det krævede nye maskiner.

I 1869 gik Case videre med at fremstille den første dampdrevne traktor. Selv om den var forsynet med hjul, blev den trukket af heste, og den blev kun anvendt til at drive andre maskiner. I 1876 blev den første selvkørende, dampdrevne trækmaskine bygget. Efterhånden som dampmaskiner hurtigt erstattede heste til tærskning, blev J.I. Case Threshing Machine Company fra 1886 verdens største producent af dampmotorer.

Første mejetærsker i 1915

I 1902 blev fem virksomheder lagt sammen til International Harvester Company i Chicago (IH). Handlen blev formidlet personligt af J.P. Morgan, den amerikanske bankier, der på det tidspunkt var dominerende inden for virksomhedsfinansiering og industrikonsolidering.

Virksomheden producerede sin første mejetærsker i 1915, og i 1923 blev Farmall, verdens første traktor til rækkeafgrøder, lanceret. Den var et revolutionerende enhedssystem af traktorer og redskaber til pløjning, kultivering og høst.

International Harvester solgte mere end fem millioner Farmall-traktorer, og i 1977 lancerede virksomheden Axial-Flow princippet med en enkeltrotor mejetærsker. En teknologi, der fortsat bruges på koncernens mejetærskere.

Case IH blev oprettet i 1985, da J. I. Case overtog landbrugsdivisionen af International Harvester, så Case og IH blev slået sammen til et mærke.

Virksomhedens første produkt, Magnum-traktoren fra 160 til 240 heste, blev lanceret i 1987 og lever i dag også i bedste velgående.

»Jeg synes, det er fantastisk at se, hvor langt landbrugsudstyret og vores virksomhed er kommet i løbet af de sidste 175 år, især når man tænker på, at vi i dag står stærkere end nogensinde,« fortæller Case IH Brand President, Andreas Klauser.

»Jeg er sikker på, at hvis Jerome Case kunne se virksomheden i dag, ville han straks se, at de kerneværdier, som han stod for i alle de år, stadig er kernen i alt, hvad vi gør. Jeg er ikke i tvivl om, at han ville bifalde vores ide om at inddrage kunderne i alle nye serier, modeller og produktopdateringer via vores Customer Driven Product Design, men vi kan kun gætte på, hvad han ville sige til den selvkørende traktor,« tilføjer Andreas Klauser.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.