Case IH vil bekæmpe ukrudt med elektricitet

XPower beskadiger klorofyl-indholdet i planten med en elektrisk ladning, lover Case IH om sit nye system, der er udviklet af et schweizisk firma.

Et nyt system, som anvender elektrisk strøm til bekæmpelse af ukrudt, og som lanceres som en del af en serie af nye teknologier til præcisionslandbrug. Det er hvad Case IH har i sinde at lancere på den franske Sima-udstilling til februar.

"Elektroherbicide" teknologien er udviklet af det schweiziske firma Zasso Group, og den lanceres på Sima under navnet XPower af Case IH, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Systemet er udviklet som et svar på behovet for at finde mere bæredygtige løsninger på ukrudtsbekæmpelse,

»Elektrisk ukrudtsbekæmpelse er mindst lige så effektiv som kemiske midler til bekæmpelse af ukrudt, og den er mere effektiv, økonomisk, praktisk og afgrøde-sikker end mekanisk ukrudtsbekæmpelse. Desuden påvirker den ikke jordbunden, hvilket kan medføre yderligere ukrudtsvækst,« siger Maxime Rocaboy, produktmarketing ansvarlig, Case IH.

Han tilføjer, at systemet tilmed er mere praktisk, mere sikkert og billigere end systemer, hvor man svider eller afbrænder ukrudtet.

Strøm beskader klorofyl

Groft sagt konverterer XPower-systemet mekanisk energi til elektrisk energi og sender højenergi-elektroner gennem ukrudtsbladene og ned til rødderne. Ved hjælp af sensorer og et kamerabaseret styresystem overfører XPower spændingen via et element på redskabet, når det kommer i kontakt med ukrudtsbladene, som rager over jorden.

Et andet element, der berører en anden ukrudtsplante, lukker det elektriske kredsløb, og ukrudtsplantens klorofyl beskadiges øjeblikkeligt. Systemet er lige effektivt, hvad enten det er store eller små ukrudtsplanter.

»Ukrudtsplantens præcise art er uden betydning, og der er ingen risiko for, at efterfølgende vejrændringer kan ændre virkningen af bekæmpelsen med dette system«.

»Ukrudtsplanterne kan heller ikke ikke udvikle resistens på længere sigt. Der er heller ikke behov for flere behandlinger eller komplekse sprøjteplaner, og systemet løser også problemet med den stadige reduktion af tilgængelige herbicider og manglen på nye godkendte midler,« fastslår Maxime Rocaboy

XPower er tildelt en Bronze-medalje af Sima forud for udstillingen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.