Claas i stor nyhedsdag: Nyt på stortraktor, majsskærebord og ny teleskoplæsser

Der er bl.a. nyheder på den store Axion 900, optimeret dæktryksreguleringsanlæg, nye digitale muligheder fra Claas, en teleskoplæsser – og noget mere.

Det er en nyhedstæt eftermiddag hos Claas.

Midt på eftermiddagen afholdes der virtuelt pressemøde med topledelsen online fra hovedkontoret i Harseweinkel i Tyskland.

Forinden har Claas dog lukket en del nyheder ud via en række pressemeddelelser.

Vi giver dog overblikket her:

Forbedringer på stortraktoren

Claas stortraktor, Axion 900, bliver naturligvis også opdateret til Stage 5-motorer, og får som noget nyt tilføjet muligheden for at kombinere Claas nye køresystem Cemos, der automatiserer en række køreindstillinger og guider piloten til at køre bedst muligt, med dæktryksreguleringsanlægget CTIC. Dermed kan dæktrykket tilpasses dynamisk under kørslen.

Fabriksmonteret dæktryksregulering

Den tyske maskinproducent oplyser bl.a., at man har optimeret sine dæktryksreguleringsanlæg med navnene CTIC og CTIC 2800 til den kommende sæson. De fås nu også fabriksmonteret på stortraktoren Axion 900 og kan eftermonteres på de mindre Arion 500 og 600 500 og selvfølgelig også på Axion 800 og 900.

 

Ny teleskoplæsser

Claas serie af teleskoplæsser, Torion, udvides nu med en ny model, som Claas selv betegner som high-tech.

TORION 738 T SINUS hedder den. Et af hovedargumenterne for maskinen er en central teleskoparm med et skovldrejepunkt ved 4,96 meters højde.

Claas oplyser, at når den nye maskine løfter med pallegaffel, så kan den løfte den maksimale nyttelast på 2.300 kg sikkert på en plan overflade i sammenknækket tilstand og med armen kørt helt ud. Med en læssegaffel kan den læsse og stable op til 4,80 meter.

Nyt majsbord

Til græsfolket har Claas også flere nyheder. Serien af majsborde, Orbis, bliver fremover komplementeret af Orbis 900 med tre meter transportbredde, så der kan køres på vejene uden dispensation. Med det nye bord slår Claas også på ny automatisk transportbeskyttelse med integreret lys.

Hvilken digitale pakke er du?

Til Claas-traktorerne er der ligesom hos mange andre producenter en masse standard- og ekstraudstyr indenfor digitale løsninger.

Claas vælger som noget nyt at pulje de digitale løsninger i såkaldte digitale pakker, som landmænd og maskinstationer kan slå til på ud fra deres forskellige krav.

Pakkerne hedder I, II og III, hvor pakke III er den mest avancerede, hvor man bl.a. loves adgang til op til fem år gamle satellitdata fra Den Europæiske Rumorganisation ESA.  Mulighederne indeholder selvfølgelig også en masse gængse digitale muligheder med isobus, telematik og fjernsupport.

Mere i frakørselsvognen

Claas er også klar med flere opdateringer på sine frakørselsesvogne Cargos.

Blandt andet får Cargos 8400 en overbygning i siderne, der øger læssevoluminen med 2,5 m3 til 38 m3.

Inde i kabinen tilbyder Claas nu også en forbedret og isobus-klar terminal, Cemis 700, til alle Cargos-modeller, der er solgt under Business-specifikationen.

Den afløser Communicator II som betjeningsterminal. Med den nye terminal hører også en kameraindgang til realtidsbilleder fra et eller to kameraer, oplyses det.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.