Claas klar med dæktryksregulering i nye traktorer
Med nye funktioner vil Claas fra næste år lade Cemos styre dæktrykket - hvis du ikke selv vil gøre det via terminal eller kørehåndtag.

Claas har netop lanceret en række nyheder for den europæiske landbrugspresse. En af de mere spændende af slagsen er opgraderingerne på virksomhedens anlæg til at regulere dæktrykket med.

Claas opgraderer fra næste år sine CTIC og CTIC 2800 anlæg, så de fremover kan fås fabriksmonteret direkte fra fabrikken.

Fælles for dem alle er, at du kan styre dæktrykket enten via Cebis-terminalen, isobus-universalterminalen, i S10-terminalen - eller som noget nyt i den helt nye Cemis 700-terminal. Hvis du ønsker det, kan du ligeledes skifte mellem to indstillinger direkte via Cmotion kørehåndtaget.

Cemos styrer dæktrykket

Sidste år præsenterede Claas sit Cemos-system på traktorer. Systemet er kendt fra mejetærskerne, hvor det selv kan ændre eller komme med forslag til ændringer af mejetærskerens indstillinger, mens den kører. Med den integredede dæktryksregulering bliver det nu muligt for Cemos-systemet at foreslå et givet dæktryk baseret på data fra en lang række andre parametre så som ballast, hjulslip, dieselforbrug og så videre.

CTIC 2800 er det største af anlæggene med en ekstra monteret kompressor på traktoren. Den har en teoretisk effekt på 2.800 liter pr. minut. ifølge Claas kan systemet ændre dæktrykket fra 0,8 bar til 1,8 bar på 1 minut og 20 sekunder med en dækmontering i dimensionerne 600/70 R28 og 710/70 R38.

Fabriksmonteret på ny Axion 900

anlæggene kan bestilles som ekstraudstyr og monteres direkte på fabrikken. I første omgang dog kun på Axion 900-serien, mens det skal eftermonteres på Arion 500/600 samt Axion 800-serien.

Det skyldes, at Claas netop har lanceret en opdateret udgave af Axion 900-serien, der blandt andet overholder Stage V emissionskravene, men som altså også kan håndtere dæktrykssystemet direkte fra fabrikken. 

Axion 900 fortsætter i øvrigt meget lig den hiditige serie. Der bliver fem modeller at vælge imellem, og to af dem, Axion 930 og Axion 960, kan du bestille traktoren med Claas' TerraTrac bælteundervogn på bagakslen. Effektmæssigt går serien fra 325 til 445 hestekræfter ved maksimal effekt, og de grønne traktorer fortsætter med den trinløse Cmatic transmission fra ZF.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.