Claas sætter fire bælter på stortraktor
Claas Xerion er ikke længere kun en traktor med traditionel hjulmontering.

Landbrugsavisen, Agritechnica.

En Xerion traktor med fire bælteundervogne. Det er en af nyhederne fra Claas på Agritechnica 2019.

Fra næste år vil den tyske koncern kunne levere den store Xerion-serie med bælteundevogn i stedet for traditionel hjulmontering. Dermed sætter Claas en tyk streg under, at koncernen er leveringsdygtig i bælteundervogne til mange af sine produkter.

I forvejen kan Claas montere bælter på Lexion-mejetærskere, Jaguar finsnittere og Axion 900-serien. Men til forskel fra både Lexion, Axion og Jaguar, som kører med Claas’ egen TerraTrac bælteundervogn, så vil Xerion køre med en løsning, der leveres af hollandske Zuidberg.

Vild åbningsdag: Store nyheder fra maskingiganterne vælter ind Maskiner Søndag 10. november 2019 · 08:35

Mere kompakt end TerraTrac

Valget af Zuidberg i stedet for TerraTrac er der en god grund til. På Xerion skal bælteundervognen nemlig dreje - i modsætning til Claas andre maskiner med TerraTrac.

»Xerion drejer på alle fire hjul, så vi havde brug for en meget kompakt løsning for ikke at gå på kompromis med traktorens manøvreegenskaber. Her er Zuidberg fremragende med sin bælteundervogn«, fortæller Frank Berning fra Claas.

Opdateret i kabinen

Xerion bliver i øvrigt opgraderet til næste sæson. Serien får den nye Cebis touch-terminal i kabinen sammen med Cmotion kørehåndtaget. Modelmæssigt kommer der nu en Xerion 4200, som afløser den tidligere Xerion 4000. De to større 4500 og 5000 fortsætter med samme modelbetegnelse.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.