Claas vil levere gummihjulslæssere
Med Torion-serien får Claas nu syv modeller af gummihjulslæssere i produktpaletten.

Den havde man ikke lige set komme. Claas har indgået et samarbejde med Liebherr om produktionen af nye Scorpion teleskoplæssere, der har premiere på Agritechnica. Ud af dette samarbejde følger et spændende eventyr for Claas.

På Agritechnica viser Claas nemlig sin første gummihjulslæsser ved navn Torion. En maskine, der ligesom teleskoplæsseren fremstilles af Liebherr, der er særdeles stærke på netop denne type læssemaskiner.

Torion vil komme i syv forskellige modeller fordelt i tre forskellige vægtklasser, og de er alle designet til landbrugsmæssig formål.

Nederst ligger Torion 535 og 639 på henholdsvis 5,2 ot 5,6 ton egenvægt. De får kræfterne fra en Yanmar motor på 63 o 68 heste.

Næste vægtklasse er 1177, 1410 og 1511. Her går effekten fra 140 til 167 hestekræfter med motorer fra DPS (Deere Power Systems). Egenvægten er henholdsvis 12,6, 13,9 og 14,3 ton.

Mens de to mindste har hydrostatisk fremdrift benytter de tre i mellemklassen Variopower-systemet, der er en udvidet hydrostatisk transmission med tre forskellige køreområder: 0-6, 0-16 og 0-40 kilometer i timen afhængig af arbejdsopgave.

Mellemklassen får også en syv tommer terminal som standard, der viser alle maskinens funktioner.

I den store ende ligger Torion 1812 og 1914 på 18,7 og 19,5 ton egenvægt. De yder 195 og 228 hestekræfter med motorer fra Liebherr. De får ligeledes Claas’ Dynamic Cooling, som vi kender fra snitterne.

Transmissionen i disse to bliver trinløs CVT-transmission.

Alle maskiner skal sælges via Claas’ forhandlernet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.