Claydon vil radrense græsukrudt i korn
En frontmonteret radrenser fra Claydon skal gøre det af med græsukrudt i brede kornrækker

Det pløjefri Claydon såsystem hvor man sår direkte i stubben og såsæden blæses ud under et vingeskær, giver 15-17 centimeter brede kornrækker med et rækkemellemrum på cirka 20 centimeter. Kornet er et stykke tid om at lukke dette mellemrum, og det vil Claydon benytte til at udføre en eller flere mekaniske rensninger.

Til det brug har de lanceret TerraBlade radrenseren der foreløbig fås i op til otte meters arbejdsbredde. Maskinen er meget enkel og består bare af en ramme med fjedrende tænder hver monteret med et smalt vingeskær. Førsteprioriteten er at bekæmpe græsukrudt der har overlevet sprøjtningen.

»Den kører i maksimalt tre centimeters dybde, og er meget let at køre lige med da den er frontmonteret.« forklarer Jeffrey Claydon der står bag de gule engelske maskiner.

Han foreslår at man kører fra afgrøden er omkring stadie 33, og eventuelt gentager behandlingen indtil afgrødeskaden bliver for stor.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.