CNH’s elektriske stamfader i gang med europæisk turne

Der kommer i øjeblikket både elektriske traktorer fra Case IH og New Holland. Teknikken er hentet fra Carifornien.

Det er meget let at se, at den er født i et varmt område.

Kabinen er åben og fremstillet til en masse omgang frisk luft.

Men de tekniske finesser fejler bestemt ikke noget.

Vi på TraktorTech-redaktionen fik for nylig mulighed for at se den på en USA-rundrejse, hvor start-uppen Monarch Tractor stille og roligt er ved at få den lille eldrevne traktor udbredt på vingårde, husdyrbrug og specialbedrifter.

Udover at være eldrevet, så kan den også indstilles til at klare visse operationer førerløst - ligesom den er udstyret med en række kameraer og sensorer, der kan bruges til at analysere afgrøder og ukrudtsforhold, når traktoren er i brug.

På Agritechnica bliver den elektriske traktor for første gang vist frem for et stort europæisk publikum. De første har dog allerede mødt den.

For nogle uger siden ankom traktoren nemlig til Italien, hvor den bliver vist frem på italienske vingårde. Efter Agritechnica skal den videre til en udstilling for maskiner for vingården i Sydfrankrig i slutningen af november.

Møder man på Agritechnica Case IH og New Hollands nye elektriske traktorer, så vil man opdage, at de deler en masse teknologi med Monarch Tractor. Det er ikke så underligt. CNH har nemlig i de senere år købt sig ind i en mindre ejerandel i firmaet og indgået en samarbejdsaftale om at kunne bruge teknikken i deres egen produtkion. Magasinet Time kårede for nylig traktoren som en af verdens 200 bedste opfindelser.

Emneord Agritechnica 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.