CNH i rødt: Stor nedgang i efterspørgsel og minus på 370 mio. kr.

En af verdens største producenter af traktorer og industrielle maskiner mærkede dalende efterspørgsel på mange markeder.

CNH’s første kvartal i 2020 er fortællingen om et selskab, der som så mange andre har mærket effekterne af corona-krisen på tværs af sine globale markeder.

CNH Industrial oplyser i en børsmeddelelse onsdag, at de globale traktor- og mejetærskermarkeder faldt med 15 pct. på traktorsiden og 11 pct. på mejetærskersiden.

Tallene afbalancerer endvidere, at udviklingen har været endnu hårdere i branchen i marts, hvor coronakrisen for alvor satte ind i Europa med en samlet nedgang på traktormarkedet på 36 pct. ifølge CNH.

For CNH faldt den samlede omsætning i kvartalet med 15 pct. til 5,5 mia. dollar, mens indtjeningen faldt 120 pct. i forhold til starten af 2019 og endte på et minus på ca. 370 mio. kr.

Går man ned i tallene, så bærer CNH's landbrugsmaskiner dog et lille plus hjem, mens CNH's produktion af entreprenørmaskiner og specialmaskiner har taget store tab i perioden. 

Det oplyses, at driftsresultatet i produktionen af landbrugsmaskiner faldt med hele 144 mio. dollar til et niveau på ca. 24 mio. dollar på grund af mindre efterspørgsel og bl.. ekstra omkostninger til fabrikslukninger. 

Siden begyndelsen af marts og ud igennem april har CNH endvidere haft lukket en lang række fabrikker rundt i Europa og andre markeder. I de senere dage har CNH dog meddelt, at man er godt på vej til at starte produktionen af traktorer og maskiner op igen.

CNH oplyste forleden, at man har optaget nye lån for at sikre sin likviditet igennem krisen. I dagens meddelelse oplyses det, at selskabet netop nu står med det andethøjeste niveau for likviditet historisk set på det her tidspunkt af året for at kunne modstå krisen.

Det oplyses også, at CNH har iværksat en række tiltag for at holde omkostningerne nede. Et helt cheflag på 900 personer i den store organisation er i den forbindelse gået med til at gå ned i løn.

CNH har også trukket en udbetaling af divende til aktionærerne 5. maj tilbage.

Hvor året ender vil CNH ikke spå om på nuværende tidspunkt.

"Den ultimative effekt kan ikke med rimelighed vurderes på nuværende tidspunkt på grund af den hastighed, som situationen udvikler sig i", lyder det bl.a. CNH's outlook. Derfor har CNH igennem længere tid suspenderet sine oprindelige forvetninger til 2020. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.