CNH og MF i store nedlukninger: Kan ikke få dele til fabrikkerne

Giganten bag New Holland og Case IH lukker ned for det meste samling af nye maskiner i en kort periode, meddeles det fredag. Massey Ferguson har også lukket i Frankrig.

Delene til at køre en effektiv produktion kommer ikke frem for tiden i Europa.

Derfor lukker CNH nu ned for hovedparten af sin samling og produktion af maskiner i Europa – herunder maskiner til landbruget.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse udsendt sent fredag eftermiddag.

CNH har i forvejen lukket ned for en stor del af sin produktion i Italien, men har derudover fabrikker i store dele af Europa.

”Beslutningen om at lukke vores samlefabrikker i Europa i for en to-ugers periode sker på grund af den disruption, som vi ser af vores europæiske supply chain kæde. Derfor har vi ikke en effektiv produktion for tiden”, lyder det fra CNH’s topchef Hubertus Mühlhäuser.

Han understreger, at man i øjeblikket gør alt for at tage hånd om medarbejdernes sikkerhed, og endvidere vil bruge periode til at rengøre fabrikkerne meget grundigt.

Ifølge pressemeddelelsen opretholder CNH forsyningen af reservedele til forhandlerne rundt omkring i Europa på et kritisk tidspunkt, hvor rigtig mange landmænd er i gang eller står på tærsklen til forårsarbejdet.

I et vist omfang opretholdes der også produktion af dele, som skal bruges til CNH’s fabrikker i andre dele af verden.

Claas og MF lukket i Frankrig

I øjeblikket har corona-krisen også en stor effekt på produktionen af landbrugsmaskiner og køretøjer i Frankrig.

Det kom frem i går, at Claas allerede har lukket deres midlertidigt for deres produktion af traktorer og pressere i Le Mans.

Massey Ferguson har også lukket på deres store fabrik i byen Beauvais.

Ifølge den franske landbrugsavis La France Agricole holder både Claas og Massey Ferguson midlertidigt lukket frem til 27. marts i første omgang.

Forleden lukkede en række store bilproducenter som VW, BMW og Mercedes ned for deres produktion i Tyskland. Endnu kører produktionen videre hos en lang række tyske landbrugsmaskin-producenter.

Mens Claas har lukket i Frankrig, så kører man foreløbig videre på den store fabrik i Tyskland.

I den seneste uge har en lang række producenter, importører og forhandlere overfor LandbrugsAvisen formidlet, at man stadig kan levere bestilte maskiner til danske landmænd.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.