CNH tæt på 1,5 mia. kr. i Danmark og Sverige

Importselskabet bag mærker som New Holland og Case IH har dampen og indtjeningen oppe i 2019.

Det er efterhånden et større maskinsalg, som folkene på CHN Industrial Danmarks' kontor i Albertslund bestyrer.

For få år tilbage lå salget på et sted mellem 800 og 900 mio. kr. I 2019 blev omsætningen løftet til små 1,5 mia. kr.

Bag udviklingen ligger bl.a. det faktum, at det svenske marked nu også varetages via CNH’s danske importselskab og omsætning på Kongskildes produktprogram. Derudover havde CNH et stærkt traktormarked ikke mindst i Danmark i 2019, hvor deres egne mærker Case IH og New Holland kæmpede hårdt om at være landets mest indregistrerede traktor.

Det ses også på omsætningen isoleret til det danske marked.

Her steg omsætningen ifølge det netop offentliggjorte regnskab til knap 800 mio. kr. i 2019 mod ca. 675 mio. kr. året før.

Totalomsætningen endte på ca. 1.457 mio. kr. med et resultat før skat på 36 mio. kr. Året før lå omsætningen på ca. 1.340 mio. kr. og resultat før skat på 37 mio. kr.

Hos CNH Industrial Danmarks adm. direktør Peter Friis er der stor tilfredshed med resultatet.

”Det er et superfint resultat for os. Det er første gang, at vi havde New Holland og Case IH som nr. 1 og 2 på traktormarkedet”, siger han.

Hvordan ser man i CNH på jeres performance i Danmark?

”Der har været tilfredshed med resultaterne fra den europæiske ledelse i årevis. Der er ikke noget at komme efter. Vi har en utrolig stærk position på det danske marked og en ambition om at forbedre den på det svenske marked”, siger han.

Hvordan forventer I resten af året skal gå efter, at vi er blevet påvirket af corona?

”Det er svært at sige, hvor det ender og hvor hurtigt salget er tilbage på sporet. Det har en påvirkning på vores salg i Danmark og Sverige og i alle andre lande i Europa. Hvor meget vi kan indhente senere på året, det kan kun tiden vise. Landmændene bruger heldigvis deres maskiner, har brug for reservedele, og der er da også aktivitet, og der bliver også solgt nogle traktorer og mejetærskere. Det er ikke gået helt i stå, men det har selvfølgelig en påvirkning”, siger han.


Opdateret torsdag kl. 14.28 med kommentar fra CNH Industrial Danmarks adm. direktør Peter Friis.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.