Comeback med Pronar: Kan blive 40-50 vogne om året

Det polske vognmærke Pronar er tilbage hos Præstbro Maskiner, der samtidig sælger vogne fra Stronga og Randex.

Forventningerne er store hos Præstbro Maskiner, der nu igen er importør af Pronars vogne i Danmark.

Men hvor Præstbro ’i gamle dage’ frem til 2018 kun havde fokus på vogne fra Pronar, indeholder puljen i dag også vogne fra Stronga og Randex. Alt i alt føler Flemming Larsen, at programmet hos maskinimportøren aldrig har været bredere på vognsiden.

»Vi har savnet nogle af deres produkter rigtig meget. Afskubbervogne har jeg ikke haft noget af i programmet, så de har nogle produkter, som kommer direkte oven i vores program. Omvendt har jeg stærke mærker med Stronga og Randex, som er dyrere og i toppen af kransekagen på markedet. Med Pronar kan vi tilbyde nogle andre typer vogne end hidtil og så en god kvalitet til lidt billigere penge«, siger han og sætter tal på forvetningerne.

»Da vi stoppede med Pronar i 2018, solgte vi 75 vogne om året. Det var ikke så dårligt, og nu har vi så de andre mærker, og der er nogle andre aktører, som også får lov til at importere dem. Niveauet kan være 40 til 50 vogne, hvis vi gør det godt«, siger han.

Omskiftelige Pronar

Forhistorien er, at Præstbro Maskiner i 2018 blev opsagt af Pronar, der på det tidspunkt lavede en aftale med HCP i håbet om at øge mærket i Danmark.

For nylig ændrede Pronar igen taktikken og kom tilbage til Præstbro - ligesom aktører som Brørup Traktor & Maskincenter og Johs. Mertz også er i gang med at sælge vognene direkte.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.