Computeren overtager: Henter op til 20 pct højere kapacitet

IntelliSense overvåger og regulerer løbende på syv forskellige parametre for at opnå det bedste resultet. Systemet er klar til CR-serien fra næste år.

Det er udviklet med øje for, at det skal være enkelt for brugeren at benytte. Derfor kører IntelliSense automatisk i baggrunden og regulerer løbende på maskinens indstillinger afhængig af forholdene«.

Tonny H. Grønne, produktchef for New Hollands høstmaskiner, har svært ved at skjule begejstringen over det system, koncernen præsenterede prototypen af på Agritechnica sidste år, og som i høsten 2018 har kørt test forskellige steder i Europa.

Med IntelliSense ombord og aktiveret sørger systemet for at få mest mulig ud af New Hollands CR rotormejetærskere afhængigt af den strategi, piloten vælger.

"Man vælger én af fire strategier: Begrænset spild, bedste kernekvalitet, maksimal kapacitet eller fast gennemløb. I hver af de fire stategier kan piloten lægge grænseværdier ind for, hvor meget man tillader af for eksempel spild eller antal knækkede kerner. Når det er gjort, klarer systemet resten", forklarer Tonny H. Grønne.

IntelliSense har sin egen menu i IntelliView IV-terminalen. Her kan brugeren hele tiden følge med i de ændringer, systemet laver. Der er ikke behov for at godkende, når maskinen regulerer på indstillingerne.

Forud for dette skal piloten dog vælge afgrødetype.

"Og så skal man naturligvis sørge for at kontrollere spild bagved maskinen og kalibrere spildindikatoren efter det", påpeger Tonny H. Grønne.

Slår uerfaren med 20 pct.

IntelliSense kan selv regulere på rotorledeskinner, rotorhastighed, fremkørselshastighed, oversold, undersold, forrensesold samt blæseromdrejningerne. Til gengæld regulerer det ikke på broafstanden.

"Det er ret bevidst, eftersom det betyder meget mere at kunne flytte eksempelvis rotorledeskinnnerne. De har virkelig en stor betydning, fordi vi med dem kan styre, hvor længe afgrøden bliver i rotoren", fastslår Tonny H. grønne.

Intellisense kan ifølge New Holland øge kapaciteten med op til 20 pct. i forhold til en mindre erfaren chauffør.

"Der ligger virkelig meget kapacitet gemt i uvidenhed og rettighed. Hvor tit justerer man som pilot på sin mejetærsker i løbet af en dag?"

IntelliSense bliver ekstraudstyr på CR-serien fra 2019. Det kan ikke eftermonteres på ældre modeller af CR-serien.

Faktaboks

Fakta om IntelliSense:

  • Kan regulere på syv forskellige parametre.
  • Kan køre efter fire forskellige strategier.
  • Kræver IntelliCruise samt GrainCam.
  • Kan ikke eftermonteres.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.