Dårligt mix: Mobilsnak og 42 km/t på traktor

I ny udgave af TraktorTechs podcast ’Maskinitis’ sættes der fokus på, hvor hurtigt man egentlig kan miste kørekortet.

TraktorTechs podcast Maskinitis er mest hyggelige fortællinger om stort og småt for dem, som elsker traktorer og vil høre sidste nyt på maskinfronten.

Men podcasten tager også alvorlige emner op. Senest giver DM&Es agrokonsulent Gerth Petersen Holm flere gode input til, hvor du risikerer at miste kørekortet eller få store bøder. 

Få sekunders ubetænktsomhed omkring manglende markering af en plov eller andre redskaber kan nemlig have store konsekvenser, fortæller han i programmet.

- Du skal bare køre med ting, som stikker fremad uden afskæring, og køre med noget, som en bil kan komme ind under. Køre uden belysning på en plov, sådan noget, siger han og fortæller, at politiet hurtigt kan indstille til en betinget frakendelse i den slags situationer.

Et andet sted, hvor traktorførere hurtigt kan risikere deres kørekort, er på hastigheden.

- En typisk dansk traktor må kun køre 30 km/t. Kører du 39 km/t eller mere, jamen så giver det et klip i kørekortet. Har du et eller to klip i forvejen, ryger du hurtigt hen i en betinget frakendelse. Det værste tilfælde er, hvis du lige har fået dit kørekort til enten traktor eller bil og er inden for de første tre år og kører 42 km/t og snakker i telefon samtidig. Det giver to klip, og så mister du førerretten på stedet. Som ny i erhvervet har du kun kørekortet til ’låns’, og så tager politiet kørekortet på stedet, og du må gå hjem. Du får det først igen, når du har været op til ny køreprøve og teoriprøve, fortæller han.

Hør mere her i starten af programmet:

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.