Dækimportør: Vi kan komme til at mangle flere dæk

Dækimportøren NDI Group opfordrer til at disponere dækkene til foråret allerede nu.

Der er usikkerhed om leveringen af dæk i 2022.

Sådan lyder det fra dækimportøren NDI Group, som forudser, at ubalancen på dækmarkedet kommer til at fortsætte i det nye år. I en pressemeddelelse skriver importøren, at manglen på dæk kan blive større.  

”Vi ser ind i stigende fragtpriser og råvarepriser, og derfor er det dyrere for dækproducenterne at fremstille dæk. Det er det, vi får at vide fra alle de dækproducenter, vi har tæt kontakt til. Alligevel bliver dækkene solgt uden problemer, fordi manglen på markedet er så stor, og efterspørgslen på dæk til landbruget er stigende i hele verden, undtagen Afrika, hvor situationen er status quo”, lyder det fra salgschef i virksomhedens landbrugsafdeling, Jakob Scheel Nannberg.


  
”Efter alt at dømme vil udviklingen fortsætte et godt stykke ind i 2022. Så kan komme til at opleve yderligere mangel på dæk. Jeg vil tro, at det fortsætter hen til sommeren 2022 som minimum”, siger han og peger på, at udfordringerne skyldes coronaens konsekvenser for de globale forsyningskæder og skibstrafikken.

Aktuelt oplever man derfor, at mange landmænd er gået i gang med disponere dæk til foråret – og hvis man vil være sikker på at kunne få fat i de rigtige dæk, opfordrer man andre landmænd til også at starte deres søgning allerede nu.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.