Dødsfald: Da han voksede op, var de 100 mand hos Claas

Tidligere topchef hos Claas, Helmut Claas efterlader sig et familiefirma med 11.000 ansatte og global rækkevidde.

En af hovedpersonerne i maskinproducentens Claas enorme udvikling fra et mindre, regionalt firma til en af verdens største producenter af landbrugsmaskiner er ikke mere iblandt os.

Helmut Claas døde 5. januar, oplyser Claas i en pressemeddelelse.

Den tidligere formand og adm. direktør for Claas blev 94 år og har for længst overladt styringen af Claas til datteren Cathrina Claas-Mühlhäuser.   

Helmut Claas er, naturligvis, født i tyske Harsewinkel, hvor Claas også i dag har sit hovedkvarter og store fabrik. Inden han kom hjem til Claas blev han bl.a. landbrugsuddannet og arbejdede som ung også praktisk med jern- og metalarbejde.

I 1962 blev han adm. direktør for Claas og tegnede Claas i en lang periode, hvor kendte produkter som Dominator og Lexion mejetærskere udvikledes ligesom produkter som Jaguar-finssnittere og den store specialtraktor Xerion også er blevet kendte og meget brugte varemærker og produkter rundt omkring i verden.

I 2003 tog virksomheden under Helmut Claas ledelse et stort spring, da man overtog Renaults traktorproduktion i Frankrig og dannede grundstenen for Claas store satsning og produktion af traktorer og dermed banede vej for at blive en af få, store full line landbrugsmaskinproducenter i branchen.

Landbrugets behov for maskiner kendte han særdeles godt. Ved siden af arbejdet i familievirksomheden drev han også sit eget landbrug i East Anglia i Storbritannien, hvor han ofte opholdte sig med hustruen Erika, ifølge pressemeddelelsen fra Claas.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.