Dødsfald: Lægen der blev Agromek-direktør

71-årige Jan Tjørnelunde Pedersen er pludselig gået bort.

Agromeks tidligere direktør, Jan Tjørnelunde Pedersen, Risskov, er død få dage efter en kraftig hjerneblødning.

Det meddeler Agromek.

Igennem 20 år var Jan Tjørnelunde Pedersen Agromeks direktør, indtil han gik på pension i 2012, hvorefter han fik mere tid til både børnebørn og sin store passion for kogekunsten fra hjemmet i Risskov og ferienboligen i Sydfrankrig.   

At Jan Tjørnelunde Pedersen blev hovedkraften bag landbrugets store udstilling Agromek, var på sin vis naturligt - og alligevel ikke helt.

Efter HA-eksamen fra Handelshøjskolen i Århus i 1974 fortsatte han nemlig i en noget anden retning med lægeuddannelsen på Aarhus Universitet.

I forbindelse med lægefaget kom han til at arbejde på sygehusene i Nykøbing Mors og Thisted og blev uddannet til at blive praktiserende læge.

I 1987 valgte han dog at komme hjem til familiefirmaet PP Promotion, der dengang fungerede som sekretariat for landbrugets og landbrugsmaskinfabrikanternes egen udstilling, Agromek.

I 1993 overtog han så selv ledelsen af Agromek som udstillingschef efter sin far, Poul Pedersen.

Under Jan Tjørnelunde Pedersen lykkedes det at fastholde og cementere Agromeks position som den største udstilling for landbrugsteknologi og maskiner i Norden op igennem 1990’erne og 2000’erne.

I et interview sidste år i forbindelse med hans 70 års fødselsdag kaldte han oplevelsen med at tiltrække og indkvartere mange tusind gæster fra det østlige Tyskland og Østeuropa i årene efter Murens fald blandt de største i arbejdet med Agromek.

For sin store indsats for dansk landbrug blev Jan Tjørnelunde Pedersen i 2012 hædret med Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs store sølvmedalje, som gives til personer, der på en innovativ måde har bidraget til danske landbrugs fremme.

Jan Tjørnelunde Pedersen efterlader sig sin mor, hustru, bror, tre børn, svigerbørn samt fire børnebørn.

Begravelsen finder sted fra Vejlby Kirke, 8240 Risskov, fredag 3. december kl. 11.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.